Han hittade Håkan i ett skjul i skogen. Men orden på Facebook förändrade allt.

När Johan Andersson, 34, var ute i skogen såg han ett skjul. Där sover hemlöse Håkan. Johan började prata med Håkan och la ut en bild på honom på Facebook. Det resulterade i att tusentals nu vill hjälpa Håkan, skriver Metro.

Johan Andersson, 34, från Stockholm var ute och gick sin vanliga runda i skogen med hunden när han fick syn på ett skjul som han aldrig sett tidigare.

När han gick fram såg han en man som gjorde ordning på stigen. Johan började prata med mannen som presenterade sig som Håkan och berättade att han är hemlös. På somrarna brukar han flytta ut till skjulet i skogen. Nu hade han varit och plockat lite blommor och ställt utanför och satt upp en liten brevlåda på väggen, skriver Metro.

– Han sa att om jag vill så får jag gärna lägga en liten slant där när jag går förbi nästa gång, berättar Johan för Metro.

Johan la sedan ut en bild på Håkan på sin Facebooksida, med Håkans godkännande, eftersom han kanske hade fler som ville hjälpa Håkan.

Foto.

hemlos

Foto.

skjul

Och Johans Facebookinlägg blev genast populärt och har redan över 6200 gillamarkeringar och över 1200 delningar.
– Det bara brakade loss. Det värmer mig något enormt. Det är helt otroligt. Vi är så jäkla duktiga på att sitta bakom våra skärmar och peka och tycka, utan att göra någonting åt det, säger Johan till Metro.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Det här är min nya polare Håkan. Han är nykter alkoholist sedan många år men är fortfarande hemlös, fast på somrarna har…

Posted by Johan Andersson on den 29 juni 2015

Johan lyckades samla ihop lite pengar och nu har Håkan bland annat fått täcken och kuddar, vilket stod högt upp på hans önskelista.
– Jag har fått lite pengar, täcken, kuddar och värmeljus. Det hjälper mycket för en som inte haft det så roligt jämt, säger Håkan till Metro.

Johan vill inte säga exakt hur mycket pengar han har fått in för Håkans skull och påpekar att inga pengar kommer att förvaras i skjulet. Johan berättar vidare att han har tagit kontakt med kommunen för att få tips på hur de kan gå vidare.

Detta är ännu en påminnelse över att det är så viktigt att vi bryr oss och agerar!
Här kan du läsa mer om hur du kan hjälpa Håkan.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.