Han hjälpte 96-åringen att bära hem matkassen. Nu hyllar hundratusentals 18-åringen världen över.

Bilden på en 96-åring och en 18-åring hand i hand värmer hela nätet just nu. Det handlar om butiksbiträdet Christian Trouesdale, 18, som hjälpte en pensionär att bära hem matkassarna från affären. – Jag frågade min chef om det var okej att följa honom hem och han sa att det var det enda rätta, säger Christian till The Independent.

Det var i förra veckan som 96-åringen gick och handlade mat i den brittiska mataffären Aldi. Christian, som jobbar i butiken, såg den äldre mannen kämpa med sina varor och erbjöd bärhjälp. Han fråga chefen om det var okej och sedan hjälpte han pensionären att bära hem de tunga matkassarna.

Under färden hem blev de stoppade av förbipasserande Samantha-Jayne Brady, 23, som ville ta bild på dem tillsammans. Det är den bilden som just nu sprids som en löpeld över internet. Samantha lade upp bilden på sin Facebook-sidan och skrev:

”Jag vill verkligen att den här killen ska få ett erkännande från sin arbetsplats, för sin insats. Så om detta gav dig lite mer tro på mänskligheten. Snälla dela”.

Skärmavbild 2015-04-27 kl. 10.12.07

Bilden har delats tusentals gånger och fått ännu mer ”Gilla”-markeringar. Christian har blivit överöst med meddelanden från folk som hyllar hans insats, skriver Mirror.

– Mina föräldrar har uppfostrat mig att behandla andra människor på samma sätt som jag själv vill bli behandlad, säger Christian.

Vi kan bara instämma i hyllningskören. Om fler vore som Christian skulle världen vara en mycket varmare plats för våra äldre. All heder till dig!

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: