Han träffades av 3 kulor när han skyddade sin flickvän med sin kropp under terrorattacken.

När terroristen började skjuta på turisterna på stranden i Tunisien slängde sig Matthew James över fästmön Saera Wilson som en mänsklig sköld. Han träffades av tre skott men båda klarade sig. Nu hyllas hans hjälteinsats.

Matthew James, 30 och hans fästmö Saera Wilson, 26 från Wales var på semester i Sousse i Tunisien under terrorattacken.
De var på stranden när terroristen började skjuta mot turisterna och då gjorde han allt möjligt för att skydda sin fästmö, skriver BBC.

Matthew agerade blixtsnabbt och slängde sig framför fästmön som en mänsklig sköld. Han träffades av tre skott och samtidigt höll han en äldre man i handen som också hade blivit skjuten. När han låg skadad på stranden sa han till sin fästmö att springa för livet. Hon gjorde det och klarade sig. Tre timmar senare fick hon veta från sjukhuset att han också hade överlevt.

Nu har båda flugits hem till Storbritannien. Så här säger Matthews mamma om händelsen:
”Jag är så stolt över honom. Efter att han var den första som blev skjuten såg han till att Saera kom i säkerhet, höll han en äldre man i handen som låg bredvid honom. Matthew och Saera är nu hemma. Han är vid gott mod och får den bästa vården han kan få. Det var den mest fantastiska känslan att se Saera kliva av planet och Matthew bäras av på båren”, enligt The Guardian.

Många har uppmärksammat Matthews hjälteinstats och nyheten har spridits som en löpeld. På Facebook skriver Saera, ”Bara för att tacka så mycket för allas stöd och meddelanden. Jag läser meddelandena och statusuppdateringarna för Mat så fort de kommer in och han är överväldigad över all respons”, uppger BBC.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.