Han tröttnade på att bli uttittad. Nu startar Marcus nattklubb för funktionshindrade.

Marcus Brogren fick nog av att känna sig uttittad eller osynlig på krogen. Nu har han startat egna klubben ”Brogrens”.

Marcus Brogren är 28 år. Han bor i Norrköping. Marcus föddes med en CP-skada. På fritiden DJ:ar han men det har varit svårt att få spelningar. Klubbarna har tackat nej på grund av hans funktionshinder.
Nu har han tröttnat på att alltid få nej. Därför startar han nu egna klubben Brogrens i konsertlokalen Dynamo i Norrköping. Alla är välkomna. Särskilt de som själva har ett funktionshinder.
– Jag är som vem som helst – en väldigt jordnära och social snubbe. Därför vill jag ha ett ställe för människor som känner som jag, säger Marcus till Godanyheter.se.
– Men folk vet inte hur de ska förhålla sig till mitt funktionshinder. Så i stället för att lära känna mig så undviker de mig.
I somras kontaktade han kommunen och har sedan dess letat efter en passande lokal som erbjuder rullstolsramp. Premiären sker 19 februari.
Men eftersom kommunen bara har råd att köra tre tillfällen letar han nu föreningssamarbeten. Han säger dock till Godanyheter.se att han är säker på att det kommer lösa sig.
Han går gärna själv på klubbar, men förklarar att många i liknande situationer undviker krogen. Han berättar att han förstår dem. Han kan själv känna sig uttittad och osynlig på samma gång.
– Jag vet inte varför folk blir nervösa när de är i närheten av någon som sitter i rullstol – det är ju ingenting att vara rädd för. Det är antingen en klapp på axeln, ungefär som ”grattis att du kommit ut lite”, eller så undviker man ögonkontakt. På Brogren’s kommer ingen att känna sig utanför.

Jag gillar verkligen det här initiativet. Heja Marcus!

Publicerad av Newsner Solsken. Gilla oss gärna: