Hans fru dog för två år sedan. Det han upplever nu går inte ens att beskriva. Det här brevet lämnar mig i tårar!

När Brenda Schmitz drabbades av cancer gjorde hon något väldigt annorlunda. I stället för att – vilket inte vore konstigt – bryta ihop försökte hon hantera det på bästa möjliga sätt. Framför allt ville hon ge sin man David mesta möjliga glädje i livet, trots att hon själv led något fruktansvärt

Kort innan hon dog skrev hon ett brev. Hon såg sedan till att hennes bästa vän skulle ge det till en radiostation när hennes make träffat någon ny.
Läs det här brevet. Jag får tårar i ögonen bara av att läsa de första meningarna.

”Hej teamet på Star102,5

Mitt namn är Brenda Schmitz. Om ni läser det här brevet så har jag redan förlorat kampen mot äggstockscancer. Jag skriver dt här brevet så att min bästa vän kan skicka det till er när tidpunkten är rätt. Jag är tvungen att skriva på dator, eftersom mina händer är för skakiga för att skriva det för hand. Jag sa till henne att så fort min kära make David har gått vidare i livet och hittat någon ny att dela de med så skulle hon skicka det till er radiostation.

Jag har alltid uppskattat de julönskningar som ni uppfyller. Det är en omtänksam gest som verkligen visar vad julen handlar om. När jag tänkte på mina sista månader på jorden så berättade jag för David om vad jag önskar efter att jag är borta, att han fortsätter med sin fina attityd och det mod jag vet att han besitter. Han är en fantastisk pappa och make. Jag vet att allt det här är extremt svårt för honom. Från och med nu är han den som bäst fattar beslut rörande min familj. Och även till sist hittar en medkännande kvinna som kan hjälpa honom att uppfostra pojkarna.

Vi har fyra pojkar. Carter, Josh, Josh och min minsting Max. Max är två år och yngst. Jag fick diagnosen precis efter hans ettårsdag. Inget barn i Max ålder förtjänar att förlora sin mamma och jag får tårar i ögonen när jag tänker på det. Gud, jag kommer att sakna att få se honom och de andra växa upp till fina män. Jag har bett David att försöka se till att han inte glömmer mig. Han är en sån vacker och skärpt pojke. Jag kommer att sakna alla mina pojkar. Min favorit har alltid varit den som står framför mig.

Jag har en önskan. En önskan för mina pojkar, David, kvinnan han mött och hennes familj om hon har en. Jag vill att de ska veta att jag älskar dem väldigt mycket och att de alltid ska känna sig trygga i en värld av smärta. Ja hoppas att den lilla gest som ni kan göra för mig kan hjälpa till att förändra deras liv för alltid och få dem att veta att jag alltid är med dem.

För Davids nya livskamrat önskar jag en dag, eller ännu bättre en helg, på spa med makeup, shopping och massage. Vi kvinnor älskar de här feel good-dagarna. Det är som balsam för själen. Hon förtjänar det för att hon är styvmor till pojkar och för att hon ger Max all den kärleken bara en mor kan ge. Få henne att le och veta att jag uppskattar alla hennes ansträngningar. Tack jag älskar dig, vem du än är. Till familjen önskar en magisk resa till någonstans där de kan njuta av varandras sällskap som en familj och skapa minnen som är med dem för alltid. Slutlige, till cancerdoktorerna på Mercy-sjukhuset och sjuksköterskorna på 8 South. Dr. Carlson, Deb Schnor, Marie Rudolf. En helkväll med mat och dryck och roligheter för allt de gör för de cancerpatienter de möter.

Gud välsigne er och håller er alla trygga. Tack för det här.

Brenda”

d72d187df41e10ea7d9fcdc7f590920511-800x604

Brenda och David.

Bildkälla: Imgur

Gilla gärna Newsner.