Hans pappa gav honom en dödlig sjukdom för att slippa betala. Det som hände efter det är verkligen ett mirakel.

Det här gör mig både fullständigt bedrövad och varm inombords på en och samma gång.
Brryan Jackson föddes 1992. Han döptes efter sin far.
Men den lilla familjens lycka över tillskottet kom att bli kortvarig.

.ad-container-normal {display: none;} .ad-container-narrow {display: block;} @media all and (min-width:800px) { .ad-container-normal {display: block;} .ad-container-narrow {display: none;} }

Gilla gärna Newsner för fler sådana här artiklar.

Föräldrarna separerade. Pappan vill dock inte betala underhållet för pojken. Därför kommer han på den hemskaste plan en människa kan tänka sig.

brryan2

När Brryan är 11 månader gammal hamnar han på sjukhuset på grund av astma. Hans far – som jobbar på sjukhuset – injicerade pojken med HIV-viruset, i hopp om att han ska dö.

brryan3

Men Brryan överlevde. Om än under hemska förhållanden. Varje dag behövde han ta över 20 olika mediciner. Flera av dessa med fruktansvärda biverkningar. Han förlorar det mesta av sin hörsel. Varje dag är en kamp med livet som insats.

Ännu värre blir det när han började skolan. Han mobbas och kallas för ”AIDS-pojken”. Eftersom personalen är rädda för att smittas får han inte en dricka ur dryckesfontänen.

Men då inträffar vad som bara kan beskrivas som ett mirakel. Läkarna trodde inte att Brryan skulle överleva sin 5-årsdag. Men han lyckades stå emot sjukdomen. I dag är han en vuxen man och äter bara en tablett om dagen för att hålla sjukdomen stånd.

brryan4

Fadern dömdes till livstids fängelse.

brryan5

Under åren som gått har Brryan bytt namn för att distansera sig från sin far. Men han har också sakta börjat förlåta pappan, som försökte döda honom. ”Jag tror att det finns förlåtelse för alla. Och jag ber för hans frälsning.”

brryan6

Bildkälla: Youtube