Hans söner näthatas för sin dödliga sjukdom: “Hoppas de dör i rullstolen”.

Över 20 gånger ringde en ung man hem till Björn Gunnar Andersen. Budskapet var att han ville att Björns söner skulle dö efter att de diskuterat näthat i norsk tv. – Han frågade hur i helvete jag kunde fått två så fula barn, när jag först får ett borde väl det räcka, säger pappan till norska TV2.

Sönerna, Simen, 14, och Daniel, 12, lever med en sjukdom: Duchennes muskeldystrofi, som gör att musklerna sakta förtvinar och leder till en mycket tidig död. De driver en egen kanal på Youtube, där de utsatts för trakasserier. I ett inslag pratar de om just mobbning, ett klipp som setts nästan 30 000 gånger.

Foto: Youtube

norskabroder

Med anledning av detta bjöds de in till God Morgen Norge. För drygt en vecka sedan medverkade de för att prata om hatet och trakasserierna de utsätts för på nätet. När de kom hem på kvällen började telefonen att gå varm när en ung man ringde upp mot 20 samtal.
– Han frågade hur i helvete jag kunde fått två så fula barn, när jag först får ett borde väl det räcka, säger pappan

Och trakasserierna skulle bara fortsätta, och bli än nu grövre:
– Han säger att han hoppas att barnen dör i sina rullstolar, så¨att han kan få matlusten tillbaka. Det är inte trevligt att höra det sägas om sina barn.

norskbroder2

Familjen har nu polisanmält händelsen. TV2 har varit i kontakt med mannen via sms, där han menar att om pojkarna ska upp mot mobbning så ”måste de väl kunna tåla lite kritik”.

Bröderna ångrar trots hatet inte att de valde att medverka i tv-programmet för att diskutera mobbning.
– Nej, det gör vi inte. Vi ångrar oss inte. Vi har fått mycket positivt också och de flesta har varit bra, säger Simon.

Här kan du se intervjun med familjen i ”God Morgen Norge”:

Vi kan aldrig acceptera att barn utsätts för detta och vi får aldrig sluta uppmärksamma problemet. Inget barn förtjänar att hatas!