Hans våldtäktsman kom som vänförslag på Facebook. Nu har 22-åringen berört en hel värld med sitt modiga svar.

Kevin Kantor, 22, är poet och student vid University of Northern Colorado i USA. En dag förra året när han loggade in på Facebook fick han en ovanlig förfrågan från ”personer du kanske känner”. Den här gången föreslog Facebook att han skulle bli vän med personen som, enligt Kevin, våldtagit honom tidigare. De hade tre gemensamma vänner, skriver Buzzfeed.

Kevin Kantor våldtogs för två år sedan. Efteråt frågade polisen honom på sjukhuset varför han inte kämpade emot. Kantors bror frågade honom samma fråga. Men en tid senare bestämde sig Kevin för att slå tillbaka på hårdast möjliga sätt. Han skrev en dikt om sin upplevelse och ställde sig på scen inför tusentals människor.

Foto: Youtube.

Skärmavbild 2015-05-06 kl. 15.40.49

Dikten, ”People you may know”, beskriver hur Kevin kände när han loggade in på Facebook den där dagen och upptäckte att han hade tre gemensamma vänner med mannen som våldtagit honom. Mannen som hade attackerat honom hade kommit upp bland ”personer du kanske känner” och allt kom plötsligt tillbaka. Mannen som Kevin hade försökt förtränga var mitt framför ögonen på honom – igen.
– Är det här på riktigt? Är det verkligen han? Sedan klickade jag vidare på hans profil. Det var en märklig upplevelse, som att jag höll andan i fem minuter. Jag kände mig paralyserad. Men jag kunde inte låta bli att titta för att det kändes… Det var konstigt att tänka att personen fortfarande existerade. För jag hade jobbat så länge med att få bort honom från min hjärna, säger Kevin till Buzzfeed om hur han reagerade när han dök upp på Facebook.

Foto: Youtube.

Skärmavbild 2015-05-06 kl. 15.52.45

Utan att han visste varför klickade Kevin sig in på våldtäktsmannens profil. Han hittade bilder på honom på gymmet, när han dansade utan sin t-shirt, när han åt sushi med sina vänner och bilder på när han var bebis. Kevin såg även hur många personer som hade gillat alla bilderna.
Det är svårt att inte bli berörd av Kevins dikt. Och det är inte svårt att förstå att han vann två priser vid 2015 College Unions Poetry Slam Invitational.

Hans ord är så starka. Hans ord om hur han kämpar vidare, om hur han lever vidare det fasansfulla han varit med om…
Kevin är verkligen en förebild, hans mod och styrka är inspirerande.
På Youtube hyllas han av massvis med personer som hört hans dikt.
”Ibland finns det inte mer att göra… än att gråta, när man hör en så fin dikt som denna”, skriver en användare.
”Jag gråter, och jag brukar inte gråta ofta”, skriver en annan användare.
”Jag fick gåshus & tårar. Herregud. Du sa det, du slår för fan tillbaka”, skriver en annan person som hyllar Kevin.

Här kan du se videon från när Kevin Kantor läser upp sin kraftfulla dikt:

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.