Här anländer svenska turisterna till Grekland – mitt i coronapandemin

Efter många veckor av stängda gränser och reserestriktioner på grund av covid-19 lyfte det första planet med chartersvenskar till Rhodos under torsdagen.

Även om många var ivriga att komma iväg, så vittnar flera om ett tomt och annorlunda Arlanda under torsdagen.

– Det är väldigt skumt att ha mask, men annars tycker jag att det känns bra, sa 56-åriga Peter Skoglund, som var en av de som åkte med det ”historiska” planet, till Aftonbladet.

Stina Stjernkvist/TT

Terminal 5 på Arlanda brukar vara trång och hektisk i semestertider som dessa, men efter månader av reserestriktioner från regeringen, och inställda flygturer, har det ekat tomt vid gate:erna på flygplatsen på senaste.

Igår var första gången på månader som ett charterflyg från Sverige skulle få lyfta till Grekland. Ett plan som var nästan fullsatt.

”Måste vara det här planet grekerna är mest rädda för”

De som skulle åka med på resan hade enligt Aftonbladet fått göra det på särskilda villkor. Dels var de tvungna att fylla i en hälsodeklaration på nätet, och dels så var de tvungna att bära munskydd.

Aftonbladet var på plats och pratade med flera av resenärerna, som var glada att komma iväg, trots att pandemin inte är över.

– Det här planet måste väl vara det som grekerna är mest rädda för, säger en av resenärerna till Aftonbladet.

– Eller, det är väl inte planet egentligen. Det är väl oss, tillägger hon.

Foto: Wikimedia Commons

Planet landade på Rhodos under torsdagseftermiddagen.

Vad tycker du om att åka till Grekland på charter under pandemin? Dela gärna med dg av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required