Här är Carolina Klüfts nya jobb med Victoria och Daniel

Efter sin framgångsrika karriär som friidrottare har Carolina Klüft med jämna mellanrum synts till i tv-rutan som programledare för Viasat.

Men nu väntar ett helt annat uppdrag. Ett kungligt sådant.

Klüft kommer nämligen arbeta nära kronprinsessparet – som projektledare för den nystartade organisationen Generation PEP.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är initiativtagare till organisationen, som också ligger under kronprinsessparets stiftelse. Generation PEP ska arbeta för barn och ungdomars hälsa – med målet att ge ungdomar möjlighet och vilja att röra på sig och att förbättra deras matvanor.

För rollen som projektledare föll alltså valet på Carolina Klüft.

– Det var prins Daniel som ringde upp och ville ha mig med och jag är väldigt glad för att jag fick frågan. Barn och ungdomars hälsa är en fråga jag brinner för. Jag är jätteglad för jobbet, säger Carolina Klüft till Expressen

Bildkälla: Bildbyrån

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria är nöjda över sin senaste värvning. 

– Vi är jätteglada att vi har lyckats knyta Carolina Klüft till Generation PEP. För den breda massan är hon känd som en otrolig friidrottare men bakom alla idrottsprestationer finns en väldigt smart och driven person med ett stort samhällsengagemang, säger prins Daniel i ett pressmeddelande från Kungahuset, enligt Expressen

Bildkälla: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.