Här är deltagarna i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”

SVT:s ”Stjärnorna på slottet” trummar igång efter ännu en säsong; den tolfte i ordningen. Inspelningarna startar i augusti, och nu är alla stjärnor officiellt startklara.

Det stora glädjeämnet enligt SVT? Bredden över både genrer och generationer.

Bosse Parnevik, Ann-Louise Hanson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback. Det är stjärngänget som samlas på Teleborgs Slott i Växjö under sommaren för att spela in den tolfte säsongen av ”Stjärnorna på slottet”.

– Vi är extra glada över bredden över både genrer och generationer med alltifrån 70-talisten Peter Jöback till 30-talisten Bosse Parnevik, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger i ett pressmeddelande.

Just Bosse Parnevik kanske är en nykomling för dagens ungdomar. Han var en av Sveriges populäraste komiker och slog igenom stort i ”Hylands hörna” på 70-talet. Om vi fortsätter på det folkkära spåret så kan vi prata om en annan deltagare, nämligen Ann-Louise Hanson. Hon är en av Sveriges mest folkkära artister och har deltagit i Melodifestivalen 13 (!) gånger.

Youtube

I Melodifestivalen har också deltagaren Regina Lund ställt upp, även om hon främst är känd för sina roller som skådespelare. Stjärnan som kanske inte behöver någon närmare presentation, vars popularitet sträcker sig över alla generationer, är artisten Peter Jöback. Han har på senare år dessutom tagit sig an New York och USA, där han har spelat teater på Broadway. Teater är också vad doldisen, för allmänheten, i stjärnuppsättningen håller på med. Marianne Mörck heter hon och har en lång karriär som skådespelare bakom sig.

Wikimedia

Blir du sugen att kika på årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”? Känn dig fri att säga vad du tycker om sjärnsamlingen i kommentatorsfältet!