Här är Gekås nya gåva till sina anställda – får dela på 14 miljoner

Miljonregn!

Det får nu de anställda vid varuhuset Gekås ta del av efter fjolårets rekordförsäljning – trots att varuhuset inte längre figurerar i tv-rutan.

– Vi vill passa på att premiera våra medarbetare, säger vd Patrik Levin till Hallands Nyheter.

Det enorma varuhuset i Västsverige har blivit känt för svenska folket genom Kanal 5:s realityserie ”Ullared”. Den första säsongen av serien sändes hösten 2009 – och blev snabbt kanalens största succé någonsin.

I många år följde miljontals svenskar de omtyckta ”Ullared”-profilerna. Och tv-uppmärksamheten märktes även av i försäljningen – i flera år har de anställda fått ta del av saftiga bonusar på miljonbelopp.

Serien blev en uppskattad långkörare men 2021 valde man sända den sista säsongen.

Kunder med varuvagnar utanför varuhuset Gekås i Ullared Foto Bertil Ericson / SCANPIX

LÄS MER: Nya omtalade bilderna på Ola-Conny får tittarna att häpna – ”Ullared”-profilen visar upp sin nya stil

Efter rekorddagen – Gekås uppvisar rekordresultat

I samma veva slutade även vd Boris Lennerhov, som figurerat aktivt i realityserien. Han meddelade då att han kommer fortsätta som styrelseordförande i bolaget.

Men trots att ekonomiskt osäkra tider råder, och varuhuset inte mera syns på tv, verkar det inte ha gjort någon skillnad för försäljningen.

Lördagen den 12 november 2022 satte lågprisvaruhuset rekord och lyckades då sälja varor för 48,3 miljoner kronor på en dag.

Och det märks nu av då varuhuset redovisar sin försäljning under fjolåret. 2022 slog köpcentret nämligen nytt rekord, rapporterar Hallands Nyheter.

”Ullared”-profilerna Morgan, Boris och Ola-Conny på Kristallen-galan 2013. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

LÄS MER: Så lever Boris Lennerhov efter avhoppet – ”Ullared”-profilens lyxliv

Så mycket får de anställda i bonus

Och i vanlig ordning får även de 1050 anställda ta del av en ordentlig bonus för sitt hårda arbete – ett system som Boris införde för flera år sen.

I år får de anställda dela på 14 miljoner totalt.

Det innebär att en heltidsanställd, som jobbar 40 timmar i veckan, kommer att få en bonus på 14 560 kronor in på kontot, enligt Hallands Nyheter.

– Försäljningsmässigt är 2022 bättre än vårt bästa resultat någonsin som vi hade 2019. Varuhusets bruttoomsättning var 5,6 miljarder kronor 2019 och vi har haft en bättre bruttoomsättning under förra året, säger vd:n Patrik Levin till tidningen.

Efter 20 framgångsrika år som vd för Gekås Ullared lämnar Boris Lennerhov nu över stafettpinnen. Företagets nya vd…

Posted by Gekås Ullared on Tuesday, January 5, 2021

LÄS OCKSÅ: Så blir ditt horoskop för perioden januari-februari – allt om kärleksliv, pengar och dina relationer