Här är svaren på SD:s reklamkampanj som sprids som en löpeld på nätet.

Sverigedemokraternas reklamkampanj vid Östermalmstorgs tunnelbana har följts av starka protester på sociala medier. Twittraren @pinsamtystnad har photoshoppat reklamen och bilden har redan delats hundratals gånger.

SD:s kampanj täcker taket vid tunnelbanans rulltrappa och vänder sig till utländska turister och ber dem om ursäkt för tiggande EU-migranter på gatorna. Reklamen har väckt stora protester, inte minst på sociala medier. Både mot SD och mot SL.
Twittraren @pinsamtystnad har fått stor spridning på sin bild som förkunnar ”Sorry about the mess here in Sweden. =( We have a serious problem with racists”.

Trots protesterna kommer SL inte att ta ned reklamen.
– Vi är beredda på att få in en hel del klagomål. Vi känner till att det här är kontroversiellt men det är inte så mycket vi kan göra, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på trafikförvaltningen i Stockholm till Aftonbladet.

Det är redan klart att det i morgon kommer arrangeras en demonstration mot SL, vid Östermalmstorg. Och hashtaggen #SLSpriderRasism, startad av komikern Soran Ismail, sprids nu som en löpeld på nätet.

Här är fler reaktioner kring SD:s reklamkampanj:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

När SL och clear chanel tillåter SDs reklam som påstår att vi har ”allvarliga problem” med ”tvångstiggeri” och att ”…

Posted by Malena Ernman on Monday, August 3, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.