Här brister det för prins Harry – kunde inte hålla tillbaka tårarna under farmor Elizabeths minnesstund

Det har gått en vecka sedan världen nåddes av Drottning Elizabeths dödsbesked, och en era gick i graven. Under onsdagen hölls en ceremoni när kistan förflyttades från The Bow Room på Buckingham Palace till Palace of Westminster.

Nya bilderna visar hur det brister för prins Harry, som fäller tårar för sin farmor. 

Det var den 8 september som dödsbeskedet om Drottning Elizabeth II blev officiellt. Beskedet resulterade i landssorg, och det handlar nu om några dagar innan den historiska regenten förs till sista vilan

Drottningens kista flyttades

Drottning Elizabeth sörjs av folket, men framförallt av sin familj. Under de senaste dagarna har drottningens kista flyttats från Balmoral, där hon somnade in för en vecka sedan, till London där hon ska begravas.

Under onsdagen fördes kistan i procession från The Bow Room på Buckingham Palace till Palace of Westminster.

Under ceremonin var drottningens barn och barnbarn på plats. Och nya bilderna visar att det blev en känsloladdad stund, vilket Independent skrivit om. 

Prins Harry i tårar framför sin farmors kista.
Foto: Christopher Furlong/TT

Känsloladdat i kungafamiljen

En som reagerade extra starkt på att se sin farmors kista för första gången var prins Harry, som valde att lämna det brittiska kungahuset i början av 2021.

Harry bor numera i USA tillsammans med hustrun Meghan Markle.

Nu cirkulerar bilder på Harry som jobbar hårt för att hålla ihop det under sin farmors ceremoni i Westminster Hall, London. 

Harrys tårar för farmor Elizabeth

På en av bilderna kan man se hur han fäller tårar framför drottningens kista. 

Foto: Darren Fletcher/TT

Även Harrys bror – prins William, Williams hustru Kate Middleton, och Harrys hustru Meghan Markle såg berörda ut. 

Drottningens begravning

Under de närmsta dagarna beräknas hundratusentals människor köa för att få en sista glimt av Drottning Elizabeth II:s kista.

På måndag den 19 september är det dags för begravning i Westminster Abbey. Då får drottningen återförenas med sin älskade prins Philip som gick bort förra året.