Här demonstrerar tusentals i Stockholm – för att backa upp Greta Thunberg

16-åriga Greta Thunberg var helt ensam när hon började att strejka utanför riksdagshuset i Stockholm för några månader sedan. Idag, fredag, fick hon med sig tusentals elever som valde att backa upp henne i Stockholm, genom att göra samma sak.

Inför ett fullsatt Mynttorget höll 16-åriga svenskan sitt tal om klimatförändring, något som hyllades av bland annat Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.

– Vi måste lyssna på ungdomarna, de vill ha förändring nu och det är något som skänker mig hopp, säger Jonas Sjöstedt till Aftonbladet.

Idag är alla ögon på Greta Thunberg. Idag demonstrerade hon inte ensam, utan i sällskap av tusentals andra elever som tagit sig till Riksdagshuset och Sergels torg i Stockholm, för att stötta Greta och hjälpa henne i kampen om att få svenska politiker att jobba enligt Parisavtalet.

Inför den massiva folksamlingen höll 16-åriga Greta ett tal, som mottogs med hurra-rop.

– Vi står inför en existentiell kris, den största krisen mänskligheten någonsin har stått inför. Ni vet vilka ni är som har ignorerat det här och ni som är mest skyldiga till det här. Det är inte vi unga som skapat den här strejken. Vi strejkar för att ha en framtid och vi kommer att fortsätta, sa Greta Thunberg i sitt tal.

Greta själv uppdaterade sin Instagram under fredagen, där hon gladdes över det stora engagemanget.

 

Dela gärna för att hylla Greta och stötta hennes hårda arbete du med. Det är såna som henne vår framtida generation behöver.