Här får cancersjuka Anki besök av hästen Zingoalla – överraskades av hemtjänsten: ”Lever några dagar extra”

Cancersjuka Anki, 69, orkar inte längre vara med på allmänna aktiviteter på 65 plus boendet Balder i Nynäshamn.

I stället överraskades hon av sin fyrbente vän i hemmet.

Mia Larssons syster Anki bor på ett 65 plus boende i Nynäshamn. Hon har bott där i några år och har alltid varit pigg och social.

– Hon har varit riktigt i farten och varit en riktig solstråle, berättar Mia Larsson för Newsner.

Men nyligen fick Anki beskedet att hon har cancer och har sedan dess inte riktigt orkat lika mycket som hon brukar. Något som lett till att hon fått mer hemtjänst än tidigare.

Överraskades i hemmet

Den senaste tiden har Anki varit för sjuk för att ta sig till gemensamma utrymmen och träffa folk. Därför var det naturligtvis väldigt trist när hennes fyrbenta favorit Zingoalla skulle komma på besök.

– Det är en häst som brukar komma och hälsa på ibland och Anki är väldigt förtjust i den,´ berättar Mia.

Men i stället för att låta Anki sitta ensam på rummet och missa den söta lilla hästen, bestämde sig personalen för att överraska henne i hemmet.

– Anki låg och sov i fåtöljen och vaknade plötsligt av ett ljud. Hon sa ”hör jag att det klapprar från en häst?”.

Och mycket riktigt. Där stod hästen i lägenheten för att träffa Anki.

– Till allas stora glädje såklart. Tror det var tre, fyra stycken som åkte med upp bara för att se hennes reaktion när hästen kom, säger Mia.

”Otroligt uppskattat”

Anki fick en bit man som hon kunde lukta på och minnas hästen, dessutom har hon blivit lovad en hästsko.

– Jag fick även hör att hon fått ett förstorat kort också. På hennes och hästen. Det är verkligen en solskenshistoria, säger Mia till Newsner och fortsätter:

– Även för oss anhöriga är det här otroligt uppskattat. Tanken på den omsorgen att göra så. Det är ju fantastiskt alltså och jag har berömt dem många gånger för det. Det är ju inte bara att ta in en häst, det är hela proceduren liksom.

Mia delade med sig av Ankis upplevelse i ett inlägg på Facebook som har fått stor spridning.

”Sitter och glädjer mig över min systers oväntade besök i vardagsrummet idag. Så fin omtanke av Hemtjänsten att hälsa på med denna lilla fina häst när hon inte orka flytta sig till gemensamma utrymmen. Enorm glädje gav det min syster och mig också förstås. Den omtanken värmer länge. Tusen tack ❤”, skriver Mia i inlägget.

Flera har berörts av inlägget, och flera skickar varma hälsningar i kommentarfältet.

”Men… Vad fantastiskt fint. Bättre besök kunde Anki väl inte få. Underbart, hon har gjort avtryck, på bästa tänkbara sätt.❤️❤️❤️”, skriver en person.

”Men åh va fint….Vilken lycka och glädje 🤩❤️ Kram 🥰”, skriver en annan.

”En bild säger mer än 1000 ord”, säger en tredje.

”Något att minnas”

– Jag sa det till henne, att nu är det tusen personer från hela världen som sett det här, säger Mia.

Hon fortsätter:

– Det här lever hon nog några dagar extra på. Det här blir något för henne att minnas och prata om i den dystra tillvaro som det är nu.

Jag blir alldeles varm i hjärtat av det här. Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tanker i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);