Här får pensionärerna åka på häftig raggarrunda – blev unga på nytt i veteranbilarna: "Varm i hjärtat"
Tallbackens äldre fick åka veteranbil

Här får pensionärerna åka på häftig raggarrunda – blev unga på nytt i veteranbilarna: ”Varm i hjärtat”

Pensionärer på Tallbackens äldreboende i Älvdalen blev bjudna på cruising på stan. Hjärtevärmande initiativet gjorde de äldre unga på nytt.

Som äldre är det viktigt att kunna få leva som man alltid har gjort – utan begränsningar – och kunna få unna sig av saker precis som tidigare i livet.

Vare sig man bor hemma eller väljer att bo på ett äldreboende måste man få fortsätta leva och njuta av vad detta liv har att erbjuda.

Under nationaldagen fick de äldre på Tallbackens äldreboende i Älvdalen leva ut lite extra.

Detta efter att de blivit inbjudna att cruisa i veteranbilar till årets nationaldagsfirande.

– Det började 2012 med att PG Andersson, pastor i Salemkapellet fick höra att det var motorhistoriska dagen på nationaldagen och funderade väl ut vad man skulle kunna göra för kul. En bekant hade en veteranbil och tillsammans kom de på idén om att få med äldre ut och åka lite, säger Kristina Nygren till Newsner.

Tallbackens äldre fick åka veteranbil
Foto: Privat

”Blir varm i hjärtat”

Kristina Nygren är med varje år och ser till att cruisingen blir av. Hon blir alltid lika glad när cruisingen går av stapeln.

– Man blir varm i hjärtat. Det är fint att se någon göra det här för våra äldre och de blir ju så glada av att komma ut och åka lite, säger hon till Newsner.

Men inte nog med att de äldre blir bjudna att åka i gamla, snygga bilar. Veterantåget blir också eskorterade av mopedgänget Rovswaiders.

– Mopedgänget består av äldre herrar som letat fram sina gamla mopeder och så glider de upp allihop utanför Tallbacken och plockar upp de äldre. Sedan åker de till nationaldagsfirandet och får bakelse och kaffe, säger Kristina.

Här blir pensionärerna unga på nytt

Enligt Kristina är evenemanget alltid lika lyckat och många njuter av den här stunden på året.

– Det har kommit lite roliga kommentarer genom åren också, någon sa att det var en himla cool tant han hade åkt med. En äldre dam sa att hon hade åkt med en riktig snygging, och den snyggingen är jag gift med, säger Kristina och skrattar.

Fina bilar bjuder på czkjuts nationaldagen.

Posted by Bengt Welin on Tuesday, June 6, 2023