Här förs Arne Weise till sista vilan – familjen uppfyllde hans önskan i kyrkan

Arne Weise har förts till den sista vilan.
På eftermiddagen torsdagen den 24 oktober begravdes den legendariske SVT-profilen i Högalidskyrkan i Stockholm.
Samtidigt uppfylldes hans egna önskan i kyrkan, uppger prästen enligt Expressen.

Han var allas vår julvärd. I decennier hälsade Arne Weise tv-tittarna välkomna på julafton, och gav oss alla den där mysfaktorn i 30 års tid på SVT. För många ensamma var han så klart ett ovärderligt sällskap.

Efter att han hade slutat brukade han ändå ringa upp årets julvärd i SVT, före klockan slog 15.00 på julafton för att önska lycka till.

STOCKHOLM 20100114 TV-legendaren Arne Weise fyller 80 år Foto: Marc Femenia / SCANPIX / TT

Det var onsdagen den 25 september som beskedet om Arne Weises bortgång nådde det svenska folket.

”Idag på eftermiddagen sa vi farväl till vår älskade pappa när han lugnt och stilla somnade in i sin säng”, skrev sonen Andreas Weise på Instagram.

”Många har känt en samhörighet med vår pappa och ända in i det sista kände han värmen och kärleken han under åren fått av er – hans publik. Vi ber er respektera vår tid av sorg och ge oss det utrymme som behövs under den kommande tiden”, fortsatte han.

På torsdagen fördes så Arne till den sista vilan. Vid en öppen ceremoni vid Högalidskyrkan i Stockholm begravdes Weise. Vänner och bekanta fick möjlighet att ta ett sista farväl av den legendariske tv-värden.

– Det var Arnes önskan att få en nykyrklig begravning. Familjen ville att det skulle vara en öppen ceremoni, säger pastorn i kyrkan, uppger Expressen.

Enligt tidningen spelades också Arnes egen sång upp i kyrkan, ”Sommarens sista mås”.

Arne Weise blev 89 år.
Tack för allt, Arne. Vila i frid.

TV: Folkkära profilerna som lämnade oss 2018