Här gör Chris Kläfford succé i amerikanska ”Talang” – får Simon att jubla med sitt starka låtval

Chris Kläfford chockade alla med sin ”änglaröst” i svenska Idol. Han var faktiskt så pass bra att han vann hela programtiteln som årets Idol 2017.

Men plötsligt gör han entré i amerikanska ”Talang” (America´s got talent) och golvar juryn, speciellt jurymedlemmen Simon Cowell.

Jag tror att många blev en aning förvånade över att se Chris Kläfford kliva in på scenen i USA för att delta i amerikanska ”Talang”, i alla fall vi svenskar som såg programmet. Hade juryn i amerikanska ”Talang” en aning om att Chris Kläfford vann svenska Idol för två år sedan? Nerikes Allehanda var först med nyheten.

Chris Kläfford kliver in på scenen

Han klev in på scenen och Simon Cowell frågade vem han var.

– Jag växte upp i en liten by i Sverige, med omkring 15 personer boendes i den. Nästan alla var min familj, sa Chris Kläfford i programmet och fick publiken att skratta.

Simon Cowell log och frågade vidare om hans intresse för musiken.

– Jag började sjunga när jag gick i femte klass typ. Jag började lyssna på en del rockmusik, mycket Kiss, sa Chris Kläfford i programmet.

Kanske inte ett så oväntat låtval

Sedan var det dags för Mister Kläfford att börja spela på sin gitarr och sjunga. Låtvalet? Han gjorde vackra ”Imagine” av John Lennon, som han så fint framförde på sitt egna sätt i svenska Idol 2017.

Chris Kläfford sjöng ”Imagine” av John Lennon. Foto: Youtube

Simon Cowell kunde knappt stänga munnen när Chris Kläfford började sjunga.

Simon Cowell gillar vad han hör

Men det var när Chris Kläfford höjde en tonart och dånade ut från scenen, som vi fick se jurymedlemen Simon Cowell nicka belåtet. Därefter ställde sig publiken upp, applåderade och tårarna sprutade. Juryn såg otroligt nöjda ut.

När han avslutat låten, fick han stående ovationer, från både jury och publik.

Simon Cowell gillade Chris framträdande. Foto: Youtube

”Det var helt otroligt”

Simon Cowell var riktigt nöjd.

– Jag såg hur känslig du blev och hur mycket det här betyder för dig, sa Simon Cowell och fortsatte:

–  Vad jag älskar med dig är vad du gjorde med sången och dina toner. Jag älskar folk som kan ändra det i en sång och du gjorde något speciellt av det. Det var helt otroligt.

Se när Chris Kläfford golvar juryn:

Wow vilken succé Chris! Sprid gärna vidare så att fler får se detta.