Här gör Glada Hudikteatern supersuccé på internationella modefesten

Glada Hudikteatern har redan hunnit med att göra hyllade föreställningar som ”Elvis”. De har också medverkat i två spelfilmer, och gjort ett hyllat pausnummer i Melodifestivalen.

Nu har de också gjort succé på den internationellt erkända modeveckan i New York.

Emma Örtlund beskriver det som en revansch på mobbarna.

Natten till söndagen var det dags för fyra personer från Glada Hudikteatern att inta catwalken på en av världens mest kända modeevenemang: ”New York Fashion Week”.

Och gänget gjorde succé!

Till rungande applåder visade de upp specialsydda plagg. Svenska designern Frida Jonsvens berättar för TV4 att varje kreation representerar personens egen historia.

– Förväntningrna är väldigt stora. Jag hoppas folk tänker extra när de går härifrån. Även vi som har ett funktionshinder får synas, och att de som har varit elaka tänker till en gång extra innan de säger en dum sak, säger Alex, från Glada Hudikteatern, till TV4.

Revansch på mobbarna

För Emma Örtlund var det en stor kväll. Hon beskriver den som en revansch. Emma har alltid velat bli modell, men när hon var yngre mobbades hon för att hon inte var som alla andra. På grund av alla hårda ord gick hon inte på sin studentbal. Hon beskriver kvällen som en revansch.

– Jag har verkligen fått revansch på studentbalen!, säger hon.

Titta här när Glada Hudikteatern gör succé på New York Fashion Week

[arve url=”https://tv4play.se/program/nyheterna/12499296″ /]

Den som vill se mer av Glada Hudikteatern kan glädja sig med att hela deras äventyr i New York kommer att bli film!

Glada Hudikteatern är verkligen fantastiska, och visar att alla är lika värda!

Dela om du också tycker det!