Här hedrar hunden Oliver minnet av terroroffret Iggy – med nalle

Fyra människor dog och flera skadades i terrorattacken i Stockholm. 

Bland offren fanns också hunden Iggy. 

Nu hedras hans minne – av Golden retrievern Oliver. 

Hunden Iggy är ett av offren för terrorattacken i Stockholm. Han dödades på Drottninggatan när lastbilen mejade ner fler människor. 

Nu hedras hans minne – av hundkompisen Oliver. 

Maria Ohlsson, 48, är hundvårdsförare och ville tillsammans med Oliver hedra minnet av Iggy. Så de tog med sig en nallebjörn till Drottninggatan i centrala Stockholm. 

Efteråt postade hon ett inlägg på Facebook med bilden på Olivers fina aktion. 

– Han släppte den och tittade in i blomsterberget. Det var nästan lite kusligt. Det var han och 30 människor. Han kände mycket väl att något inte var som det skulle. Djur är så kloka och de läser av oss, så är det. Det var fint att vara med om det här i dag, men man känner sig i chock, säger Maria till Expressen

Även Markus Krantz har hedrat Iggy efter terrordådet och ordnade en minnesplats åt hunden på Drottninggatan. Då blev han kontaktad av en kennel på Irland, som bad honom att lämna en hyllning till Iggy på platsen, skriver BBC

Tusentals människor har lämnat blommor och tänt ljus för att hedra offren för terrorattacken.

Mängder med blommor, hundkex, hundben i plast och leksaker har även lämnats vid Iggys minnesplats på Drottninggatan och på Facebook har tusentals med människor beklagat sig över att Iggy dog i attacken.

Nu hyllar vi Marias och Olivers fina initiativ för att hedra Iggys minne! Dela gärna för att visa din uppskattning till deras blomsteraktion. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.