Här hedras 43-årige polisen Per som dog i tjänsten med en tyst minut av sina kollegor

43-årige Göteborgspolisen Per avled i tjänsten när han tog upp jakten efter väpnat rån under söndagen. 

Vid lunchtid på måndagen hedrades hans minne med en nationell tyst minut på Gustav Adolfs torg. 

”Det är med stor sorg och förstämning vi tar emot meddelandet om att Per, en av våra arbetskamrater, förolyckats i tjänsten. Våra tankar går till familjen, nära och kära och arbetskamrater”, skriver Anders Börjesson, polischef för Polisen i Göteborg City.

Polismannen Per, 43, avled under söndagen efter att ha blivit påkörd av en bilist på E20 vid Munkebäcksmotet nordöst om centrala Göteborg. Han omkom i samband med att han jagade fyra misstänkta rånare efter ett rån mot en tobaksaffär i morse. Polisen utreder händelsen som en olycka. Nu hedras den 44-årige polismannen av hela den svenska poliskåren.

Vid klockan 12 på måndagen samlades kollegor i Göteborg för att hedra minnet av polismannen Per i en tyst minut. Tillsammans med allmänheten höll polisen en tyst minut på Gustav Adolfs torg. 

– Det är väldigt många som ska hedra kollegan. De som inte är på plats vid Gustaf Adolfs torg har en egen tyst minut utanför polishuset, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson I Region Väst, till GT

Per, 43, arbetade som polis i flera år. Han beskrivs som en duktig och engagerad polis, och som var lätt att prata med och folk anförtrodde sig till, skriver Göteborgs-Posten

Foto ovan: TT/Twitter

© Twitter
 

”Det är med stor sorg och förstämning vi tar emot meddelandet om att Per, en av våra arbetskamrater, förolyckats i tjänsten. Våra tankar går till familjen, nära och kära och arbetskamrater”, skriver Anders Börjesson, polischef för Polisen i Göteborg City, och fortsätter:

”Per har arbetat i olika delar av Göteborg under många år och många kände honom som en mycket duktig och engagerad polis och även som en person som det var lätt att prata med och man gärna anförtrodde sig till. Vi påminns om att arbetet som polis stundtals är farligt och utsatt och att arbetet för att minimera riskerna ständigt måste stå i fokus. Vi tänker också på alla andra arbetskamrater som jobbar dygnet runt, året runt.”

Vila i frid. 

Publicerad av Newsner