Här hostar och snörvlar Jimmie Åkesson i riksdagen: ”Tänker ta tag i det”

Under onsdagen höll Riksmötets första partiledardebatt, där samtliga partiledare var på plats för att argumentera för den politik de vill föra. Under mötet sågs Jimmie Åkesson (SD) hosta och snörvla på grund av en förkylning, något som Aftonbladet intervjuade honom om efteråt med anledning av rådande restriktioner.

– Jag hade feber hela förra veckan, till i lördags ungefär, sa Åkesson när Aftonbladet intervjuade honom efter debatten.

Efter en vår och sommar präglad av coronapandemin kunde riksdagen hålla ett efterlängtat och högtidligt öppnande igen under tisdagen.

Dagen efter, på onsdagen, hölls säsongens första partiledardebatt. De som följde den tv-sända debatten kunde höra att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson åkt på en förkylning, vilket var anledningen till att han stannade hemma under öppnandet på tisdagen, enligt Aftonbladet.

Jimmie Åkesson (SD). Foto: TT

När Aftonbladet pratade med Jimmie Åkesson ska han ha sagt att han varit feberfri i två dygn, och gjorde bedömningen att han var frisk nog att gå tillbaka till jobbet, samtidigt som han hänvisar till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Åkesson tillägger även att han förmodligen fått mycket kritik om han inte hade dykt upp under onsdagens partiledardebatt.

Hann inte testa sig

Vid flertal tillfällen under sändningen hörs Åkesson hosta, och när Aftonbladet frågar honom om han testat sig för covid-19 svarar han:

– Jag skulle gjort det i går men sedan var det massa kollegor till er som ville prata så jag hann inte med det. Men jag tänker ta tag i det så fort jag kommer hem igen. 

Sändningen från dagens partiledardebatt kan ses här

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required