Här kollapsar Jenny Strömstedt – mitt i TV4:s direktsändning: ”Mår efter omständigheterna bra”

När Jenny Strömstedt skulle leda direktsändning angående beskedet om Palmeutredningen som kom under onsdagen, hände det dramatiska.

När hon intervjuar chefsåklagare Krister Petersson faller hon plötsligt ihop och TV4 får avbryta för reklamavbrott.

– Jenny har varit i kontakt med vården och mår under omständigheterna bra, säger Charlie Forsberg kommunikationschef TV4, till Aftonbladet.

Under onsdagen kom chefsåklagare Krister Petersson med ett historiskt besked i Palmeutredningen.

På grund av det sände TV4 ett extrainsatt program om utredningen och Jenny Strömstedt som ledde programmet intervjuade chefsåklagaren.

Men mitt under intervjun föll tv-profilen plötsligt handlöst ihop och det hörs någon som frågar Jenny om hon mår bra innan TV4 avbryter för reklam.

Kort därefter kommer nyhetsankaret Anders Kraft in i programmet.

– Ni som följer det här programmet såg att vi hade en incident där. Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon mår bra, det kommer gå bra för Jenny, hon har gått ut själv. För säkerhets skull i alla fall när hon återhämtar sig passar vi på att slänga in mig, säger han i direktsändningen.

Beskedet efter dramatiska fallet

TV4 berättar nu att Jenny mår bra och att hon fått uppsöka sjukvård.

– Jenny Strömstedt svimmade under kvällens sändning och Anders Kraft trädde in i hennes ställe. Jenny har varit i kontakt med vården och mår under omständigheterna bra, säger Charlie Forsberg kommunikationschef TV4, till Aftonbladet.

Så otäckt. Alla styrkekramar till dig Jenny!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required