Här lyser Globen upp i grönt – i protest mot Donald Trump

I och med Donald Trumps beslut att lämna klimatavtalet ”Parisavtalet” har mängder av städer runt om i världen protesterat genom att lysa upp landmärken i grönt ljus.

Under fredagskvällen var det Stockholms tur att visa sitt missnöje – när Globen bytte färg.

Det var i torsdags som USA:s president Donald Trump meddelade att landet lämnar Parisavtalet, ett avtal som syftar till att begränsa den globala uppvärmningen.

Beslutet har möts av många protester från världsledare runt om i världen. Och organisationen C40 (Climate Leadership Group), som jobbar för att minska utsläppen i storstäder valde att agera. 

Flera städer som är med i organisationen, bland dessa Paris, New York, Mexico City och Stockholm, valde att protestera mot Trumps beslut.

Bildkälla: Twitter/jaytay777

Under torsdagen ändrade flera ikoniska monument runt om i världen färg till ett grönt ljus.

På fredagskvällen var det Stockholms tur.

– Vi vill uttrycka våra sympatier med de amerikanska städer som med stor övertygelse och beslutsamhet kämpar mot klimatförändringar och som genom detta ser till sina medborgares hälsa och för en hållbar ekonomisk utveckling i sina städer. Stockholms stad står sida vid sida med städer runt om i hela världen i vår kamp mot klimathotet, säger Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård i ett pressmeddelande enligt Aftonbladet.

FOTO:  Fredrik Sandberg/TT Nyhetsbyrån
 

Tillsammans med USA är det endast Syrien och Nicaragua som valt att inte vara en del av Parisavtalet, som förhandlades fram i december 2015.

Totalt har 195 länder godkänt avtalet.

Bildkälla: Twitter/CloverMoore

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för att vi ska få bevara vår vackra planet. Dela gärna artikeln om du håller med!