Här överraskas cancersjuka barn på sjukhus – får skjuts av fräsiga bilar till operationssalen

Nu får barn som behandlas för cancer på Centralsjukhuset i Karlstad åka elbil till operation, det för att minska oro och nervositet, rapporterar P4 Värmland.

Att vara på sjukhus som barn och invänta en operation kan vara nervöst.

Men för att underlätta tiden på sjukhuset och göra vägen till operation lite roligare ska barn som behandlas för cancer, på Cantralsjukhuset i Karlstad, nu få åka elbil.

Foto: Linn Uhlén på Lecab Bil

Bakom det fina initiativet står organisationen Ajabaja Cancer och lokala företag.

– Det betyder jättemycket för de här barnen. I vårt uppdrag så jobbar vi mycket med sjukvårdsrädslor över huvud taget och där finns det ju en del i den förberedelsen att man ska hitta avledningsmoment. Och det här är ett perfekt sätt för att avleda oron och osäkerheten för det man ska göra, säger lekterapeuten Solveig Nyberg till Sveriges radio.

Foto: Foto: Linn Uhlén på Lecab Bil

12-åriga Alice Öberg-Nordlöf behandlas för leukemi i detta nu. Hon är lite för gammal för att använda de nya bilarna. Men trots det tror hon att den kommer göra stor skillnad för många andra barn.

– Då kanske man inte tänker på att man är nervös över operation, säger hon.

Vilket underbart initiativ. Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);