Här springer svenska Amina in på arenan för att stoppa djurplågeriet.

”Jag förklarade för polisen varför jag gjorde detta, att jag är emot all form av djurplågeri & vill att tjurfäktning ska upphöra.” Orden kommer från Amina Axelssons blogg. Hon hyllas just nu av djurvänner över hela världen för hennes protestaktion på en tjurfäktningsarena i Spanien. ”Grundtanken var att jag skulle hoppa in & trösta den döende tjuren för att visa att det finns människor som bryr sig om djuren & är starkt emot detta djurplågeri.” Se händelsen i videon nedanför.

Amina berättar utförligt på sin blogg om händelsen. Hon var där på uppdrag av PETA, men hade ingen aning om hur hemsk upplevelsen skulle bli. Hon skriver hur hon grät och skakade av chock när hon såg hur de stackars djuren misshandlades och torterades av tjurfäktarna. När hon till slut tog sig in på arenan kämpade tjuren för sitt liv. Amina stoppades och släpades in i ett förhörsrum.

”Tack & lov kom polisen & tog mina uppgifter så då lugnade allt ner sig. Jag förklarade för polisen varför jag gjorde detta, att jag är emot all form av djurplågeri & vill att tjurfäktning ska upphöra. Han sa till mig att han oxå var starkt emot, det värmde mitt hjärta.”

Hon avslutar inlägget – som du kan läsa i sin helhet här – med orden:
”Det vidriga är att det utgår stora summor EU-bidrag till detta spektakel, så det är alltså du & jag som betalar dessa människor så att de kan fortsätta att tortera & mörda oskyldiga djur.”

Tjurfäktningar arrangeras i dag inom EU i Spanien, södra Frankrike och Portugal. Det är ett barbariskt djurplågeri som måste få ett slut. De spanska tjurfäktningsuppfödarna får precis som andra bönder EU-bidrag för sin djurhållning. Det är hemskt, och väldigt fel. Genom att dela det här kan vi se till så att fler uppmärksammar kampen för att hjälpa de stackars djuren och få politkerna att agera – på riktigt.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna