Här trängs pendlare på fullproppad buss – mitt i pandemin: ”Har ni inget ansvar?”

När ett tunnelbanetåg plötsligt spårade ur mellan Blåsut och Skärmarbrink i Stockholm, ersattes trafiken med bussar.

Nu vittnar flera personer om den extrema trängseln i kollektivtrafiken – mitt under pågående pandemi.

Det var under torsdagseftermiddagen, mitt i Stockholms rusningstrafik, som en av tunnelbanorna mellan Skärmarbrink och Blåsut spårade ur på grund av en solkurva.

Efter olyckan gick det skytteltrafik mellan Skärmarbrink och Sandsborg och ersättningsbussar sattes in för att leda om trafiken.

”Hur tänker ni?”

Men bussarna fylldes upp snabbt och på SL:s Facebooksida vittnar flera personer om trängseln, vilket Expressen var först med att berätta.

”Finns det verkligen ingen strategi för att skydda i pandemin längre? Igår sattes EN LITEN buss in för att köra resenärer den sträcka på gröna linjen som ännu ej gick. Sen lunchtid. Folk packades in i totalt överfylld buss. Hur tänker ni?”, skriver en person.

”Hej, fortfarande proppfullt på bussarna, har ni inget ansvar ? Började på Gullmarsplan och det bara släpps på mer och mer personer. Ska inte ni följa samma restriktioner som alla andra?”, skriver en annan.

Sitter fastklämd i en proppfull buss mot Gullmarsplan 🥺😢😞Till er som är otrevliga och dryga och ifrågasätter varför…

Gepostet von Carola Andreasson am Freitag, 26. Juni 2020

Johan Nordgren, Presstalesperson på SL menar att de gör sitt bästa för att påminna människor om att hålla avstånd och tycker att folk måste ta eget ansvar i kollektivtrafiken också.

 – Det är ju ett eget ansvar också att man tänker på de här förhållningssätten som vi har fått utav Folkhälsomyndigheten, säger Johan Nordgren till Expressen och fortsätter:

– Vi kan inte gå in mellan varje människa. Vi har dekaler och skyltar uppe och uppmanar folk så gott vi kan att inte resa, hålla avstånd när man reser och bara resa när man måste.

Under måndagen, vid lunchtid, hade den urspårade tunnelbanevagnen fraktats bort från spåret och trafiken var igång som vanligt igen.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required