Här trollbinder Björn Skifs hela Sverige – vackra sången för att stötta de som drabbats av corona

Under påskaftonskvällen sände SVT stödgalen ”En kväll tillsammans” för de som drabbats extra hårt av coronakrisen.
En av de många artister som uppträdde var Björn Skifs, som bjöd svenska folket på låten ”Håll mitt hjärta” i direktsänd TV
.

Corona-pandemin har slagit mot många. Under lördagen meddelade Folkhälsomyndigheten att 17 nya dödsfall har rapporterats i Sverige under det senaste dygnet, viket betyder att totalt 887 personer har dött. Samtidigt har 10 151 personer smittats av coronaviruset.

SVT:s stödgala ”En kväll tillsammans”

På påskafton sänder SVT stödgalan ”En kväll tillsammans” för de som drabbats extra hårt av coronakrisen.

Mark Levengood leder SVT:s stödgala ”En kväll tillsammans”. Foto: SVT

Programledaren Mark Levengood beskriver galan som en stund att glömma allt det svåra som nu pågår i och runt om i samhället.

Kanske är vi ensamma, men kanske ensamma tillsammans. Vi sitter i samma båt, på behörigt avstånd från varandra i samma båt,” inledde programledaren Mark Levengood galan med.

Radiohjälpen samlar in pengar

SVT sänder galan tillsammans med Radiohjälpen. Insamlingen går till de organisationer som akut stärker upp civilsamhällets arbete under coronapandemin, skriver SVT på sin hemsida.
Samtidigt bistår Radiohjälpen de människor som drabbats allra hårdast av viruset och isoleringen samt de barn och äldre som är i riskgrupper eller lever i social och ekonomisk utsatthet.

I slutet av sändningen, vid 22.30-tiden, hade över 14 miljoner kronor samlats in.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

I olika musikstudios runt om i landet uppträder mängder av svenska artister, bland andra Peter Jöback, Helen Sjöholm, Jill Johnson och Tomas Ledin.

Björn Skifs uppträdande

Dessutom uppträdde Björn Skifs under SVT:s stödgala. Skifs avslutade kvällen med att framföra låten ”Håll mitt hjärta”, tillsammans med Tensta Gospel Choir.

I Melodifestivalens ”andra chansen” fick svenska folket senast se Björn Skifs uppträda i SVT. Då gjorde den svenska musikikonen ett bejublat uppträdande tillsammans med Tomas Ledin där de i ett medley sjöng sina allra största hits.

Tack för en fantastiskt musikalisk stund, Björn och alla andra artister. Ni skänker verkligen ljus i mörkret.

Snälla, dela gärna vidare artikeln för att visa ditt stöd för alla de som kämpar för att samhället går runt på såväl sjukhus som äldreboenden och matbutiker. Ni är hjältar!