Här tvingas SVT-profilen avbryta sändningen – för att åka raka vägen till akuten

Vi är vana vid att se korrekta och strukturerade sändningar i SVT, men alla är vi människor och under måndagens väderprognos gick någonting fel. Meteorologen Nils Holmqvist började att andas tungt och bete sig annorlunda. Han fick senare avbryta kvällens sändningar för att åka till akuten. 

Vid 18-tiden i måndags skulle meteorologen Nils Holmqvist presentera månadens väder, men snabbt in i sändningen kunde man märka att Nils inte mådde bra. 
– Ursäkta den här prognosen. Jag tror jag kan vara lite sjuk, säger Homlqvist i slutet av sändningen. 

Enligt Expressen ska Nils Holmqvist ha fått avbryta resten av kvällens sändningar, för att ta en taxi till sjukhuset. 
– Jag är på akuten nu. Jag har haft svårt med balansen på sista tiden. Det är så mycket jag vet i princip. Så jag ska göra lite tester nu. Men det är allt liksom, säger Nils när Expressen ringer honom. 

Resten av måndagen fick SVT plocka in en ersättare medan Holmqvist vilade upp sig. Vad tillståndet berodde på är enligt Holmqvist en senare tids problem med balansen. 
– Men mer än så kan jag inte säga, för jag vet inte mer. Jag mår lite bättre nu, säger han. Enligt Holmqvist tog SVT in meteorologen Per Stenborg som ersättare under måndagens sändningar. 

Alla är vi människor och kan bli oförberett sjuka. Vi hoppas att Nils kryar på sig, dela om du också vill önska honom det. 

 
 

Läs mer om...