Harriet och hennes make var gifta i över 60 år – dog i varandras händer samma dag

”Tills döden skiljer oss åt”, lyder den klassiska raden som prästen läser upp när par ska vigas. Äkta makarna Harriet och Jack Morrison behövde aldrig skiljas åt. Efter 65 år som gifta somnade de in tillsammans under samma dag. Nu har paret blivit en äkta kärlekshistoria.

Harriet och Jack Morrison träffades 1955, då de gick på sin första dejt tillsammans. De båda fattade snabbt tycke för varandra, och bestämde sig därför för att gifta sig ett halvår senare, något bland annat AP skrivit om.

Paret njöt av varandras sällskap så pass mycket att de valde att jobba ihop. Tillsammans drev de ett bussbolag, samtidigt som de reste mycket runt om i världen.

Foto: Sue Wagener/TT

Flyttade in på äldreboende tillsammans

När Harriet bröt höften på äldre dagar insåg anhöriga att det var dags för henne att flytta in på ett äldreboende, och givetvis följde hennes make med.

I januari i år förstod personalen att Harriet var påväg att dö. Efter önskemål flyttade de in Jacks möbler till Harriets rum, så att de kunde bli tillsammans, och så blev det.

Fattade varandras händer innan de dog

Paret fattade varandras händer och dog på samma dag.

– Jag är ledsen. Men jag vet att de får ro och att de är tillsammans igen. Deras kärlek är verkligen en riktig historia, säger syskonbarnet Sue Wagener, som växt upp med paret, till nyhetsbyrån AP.

Dela gärna om du tror på livslång kärlek.