Hasses beundransvärda insats – delade ut frukt till poliser under hela natten

Hasse Alshamary läste om attacken i centrala Stockholm.

Då beslutade han sig för att hjälpa till – och delade ut frukt till poliser under hela natten.

– Jag vill bara hjälpa mina medmänniskor, säger han till TV4.

När Hasse Alshamary satt i bilen plingade det till i telefonen. Minuter senare hade han läst sig till att det rörde sig om ett attentat i centrala Stockholm. Han blev chockad, men bestämde sig snabbt för att hjälpa till.

Han köpte mängder av frukt som han under kvällen och natten delade ut till poliser runt om i stan.

– Vissa har ju stått här i 10-12 timmar, sedan tvåtiden i dag (läs fredag). Andra har stått längre och inte ätit någonting, berättar han för TV4.

I flera timmar åkte Hasse mellan Slussen på Södermalm och Hötorget/Drottninggatan på Norrmalm för att dela ut frukt till poliserna som jobbat oavbrutet sedan attentatet skedde på Drottninggatan.

Han berättar att poliserna till en början var något förundrade när en person kom fram med en påse – men lyste upp när de insåg vad det handlade om.

Bildkälla: Skärmdump/TV4

– Först blev de chockade när de ser någon som kommer med en påse, men jag förstår det. De blev glada. Jag vill bara gå runt och göra så mycket jag kan. Jag vill bara hjälpa mina medmänniskor, det är det minsta jag kan göra, berättar Hasse för TV4.

När han pratar med TV-kanalen, vid tretiden tidigt i morse, ska han åka till förorten Solna för att hämta en kompis. Tillsammans skulle de sedan åka tillbaka till stan för att dela ut mer frukt. Trots chocken efter attacken säger Hasse att all öppenhet och hjälp som människor erbjudit andra har gjort honom på bättre humör.

– Många vill hjälpa till. Många har öppnat sina dörrar med fika, kaffe eller något. Det finns civilkurage här. Det var det som fick mig att må bra, nu finns det fortfarande hopp, säger han till TV4.

Se hela intervjun med Hasse Alshamary i spelaren nedan.

Vilket fantastiskt initiativ av Hasse – och alla andra som på något sätt har hjälpt till efter attentatet. Tveka inte på att dela med dig av Hasses fina gest så kanske fler kan bli inspirerade att hjälpa.