Efter dödsskjutningen i Las Vegas: Nu går världen samman och hedrar offren

Söndagens masskjutning i Las Vegas resulterade i 59 döda och över 400 skadade. Omvärlden är skakad och har lämnat många i sorg, och mitt i allt mörker går människor ihop för att hedra offren i form av olika gester.

Under en musikfestival i Las Vegas i söndags började en person skjuta med vapen utan hejd i publikhavet. 50 personer dog och 400 skadades, och världen är nu skakad över det som skett.

Går ihop i svåra tider

Men det är i svåra tider som människor enas. Omvärlden har nu visat sitt stöd på flera sätt. Bland annat så släcktes Eiffeltornet i Paris ner för att rikta tankarna mot offren och deras anhöriga.

Foto: Kamil Zihnioglu

 

Lyser upp en stad

I Israel tände man upp Stadshuset Tel-Aviv i färgerna av den amerikanska flaggan.

Foto: Ariel Schalit

 

Stora personer visar sitt stöd

Inflytelserika personer som Rihanna, Britney Spears och USA:s förre president Barack Obama har också visat sitt stöd offentligt i personliga kanaler.

”Michelle & jag ber för offren i Las Vegas.Våra tankar är med deras familjer och alla andra genom denna ofattbara tragedi”, skriver Barack Obama på Twitter.

 

Över 50 döda och 400 skadade är en stor tragedi som berör många. När sånt här händer måste vi bli bättre på att enas och sprida kärlek så att världen blir en bättre plats. Dela gärna för att visa ditt stöd till offrens anhöriga du med.