Hela ditt liv har du öppnat grillkolspåsen fel – geniala knepet får upp den på tre sekunder

Åh, vilka härliga dagar vi haft den senaste veckan! Solen har verkligen värmt och det råder inga tvivel om att våren sannerligen är här.

Det absolut bästa med våren är enligt mig att grillen kommer fram. Doften av nygrillat blandat med den friska vårluften är väldigt svårslagen.

Men som alltid så är det lite bestyr att stå i innan man kan starta grillen.

Hur var det nu egentligen man öppnade de där förbaskade kolsäckarna på bästa sätt?

Jag, likt många andra, föredrar jag kolgrill över gasol. Absolut har gasolgrillarna en viss överlägsenhet när det gäller allt det praktiska runt omkring.

Gasolgrillarna är snabba att tända och man slipper köpa grillkol eller briketter.

Men jag tycker ändå det är en speciell känsla att grilla på kolgrill. Det doftar godare och visst är det ju också lite kul med att det är lite mer pyssel runt omkring? Dessutom upplever jag att det man grillar smakar bättre.

Den hopplösa förpackningen

Men ett återkommande problem varje år som grämer mig lika mycket varje gång är dessa påsar med kol och briketter…

Vi har alla varit där – fördrinken är serverad och trädgården är fylld av hungriga och förväntansfulla gäster. Allt är förberett och nu återstår det bara att öppna påsen med grillkol…

Det känns praktiskt taget omöjliga att öppna utan att man river sönder hela påsen. Fler än en gång har altanen blivit svart av kol efter att jag gått lös i kampen om att få upp påsen.

Det finns ett trick

Men som tur är finns det ett knep som har räddat min senaste grillsäsong och som förhoppningsvis ska rädda din också.

Tekniken blev viral för ett antal år sedan och fick varenda grillentusiast att jubla av lycka. Men till dig som antingen missat det berömda knepet eller helt enkelt glömt bort det så kommer här en repetition:

Vid påsens ena snörade ände finns en ögla. Dra ut ena snöret ur öglan och dra sedan snörena ifrån varandra. Vips! Så uppstår sann grillmagi!

Så öppnar du kolpåsen
Foto: Youtube
Så öppnar du kolpåsen
Foto: Youtube/GillaTV

För att göra det lite mer tydligt så följer här nedan en film på hur man går tillväga:

Nu hoppas vi på en grillsäsong med soliga dagar och lättöppnade kolpåsar!

Underlättar det här knepet för dig vid grillen? Eller har du andra tips att dela med dig av? Kommentera gärna på Facebook och dela artikeln med vänner som du tror kan ha nytta av knepet!