Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hela Sverige skramlade in över 40 miljoner kronor till Radiohjälpen.

Det tog 27 dagar att få ihop. Runt 60 artister ställde upp, och ungefär 400 personer jobbade med välgörenhetsgalan Hela Sverige Skramlar. Resultatet? Minst 40 miljoner i insamlade kronor och pengarna fortsätter att strömma in.

Tisdagen var en känslosam kväll i Globen. Fullsatta läktare kunde se artister som Laleh, Tomas Ledin, Carola, Ola Salo och många fler ställa upp i vad som var ett upprop för att göra vad man kan för att hjälpa människor på flykt.
– Det är viktigt att ta det dag för dag, och försöka hjälpa en människa i taget. Annars kan det bli så överväldigande stort, säger Laleh till TT.

Alla kan göra något var ledordet för kvällen och Sverige ställde verkligen upp. Minst 40 miljoner kronor ska Radiohjälpen ha fått in under gårdagskvällens gala där Hans Rosling förmodligen gjorde störst succé av alla när han återigen förklarade flyktingkrisen på ett enkelt och begripligt sätt.
– Helt fantastiskt att se hur Sverige har slutit upp ikväll, säger Lovisa Delehag från initiativgruppen till Aftonbladet.

Galan var känslosam och flera personer som själv varit flyktingar talade känslosamt om hur situationen ser ut och hur vi tillsammans kan göra skillnad. Carola gjorde det väldigt tydligt när hon valde att sjunga låten ”Make a Change”.
– Det här är kärlek! Vill du uppleva livet och kärlek, engagera dig, säger Carola enligt Metro.

Här kan man se det specialskrivna extranumret ”Alla kan göra något”, där alla artister deltog, i repris.