Helén fixar fest för 100 singlar så ingen behöver vara ensam på midsommar.

Midsommarafton är en högtid som för många förknippas med skoj, gemenskap och god mat i sällskap av släkt och vänner. Men alla ser inte fram lika mycket emot firandet. Många personer sitter ensamma och drar sig för att gå ut – något som har fått Helén Andersson från Varberg att agera. På fredag tar hon emot över 100 främmande människor på en gård i Örbysjön utanför Göteborg, där de tillsammans ska leka, äta buffé, dansa runt midsommarstången och köra lagkamper.

I 17 års tid har Helén anordnat olika träffar för singelmänniskor runt om i landet – och just midsommar är en av de stora traditionerna.

– På midsommar kan den som är singel känna sig extra ensam när alla ens vänner åker bort i par och med sina familjer, säger Helén Andersson till Metro.

Årets midsommarfirande pågår i tre dagar och äger rum på en gård vid Örbysjön utanför Göteborg. Intresset är stort och hittills har över 100 personer i åldrarna 40-70 anmält sig.

– Det är mer vanligt i samhället i dag att människor lever själva. Jag är gift nu, men jag vet själv hur det känns när ångesten kommer på helgen. Det är inte så himla lätt att gå och sätta sig på en krog ensam, säger Helén Andersson till Metro.

midsommarfest2
Bildkälla: Helén Andersson (Facebook)

Syftet är inte bara att hitta kärleken utan också att umgås och skaffa nya vänner.

– Det kommer bli en väldig gemenskap. Alla är där för att ha kul. En del är frånskilda, andra änkor och änkemän, säger Helén Andersson till Expressen.

På Heléns hemsida, Singel i Sverige, går det att anmäla sig till evenemanget.

Vilket fint initiativ av Helén! Dela gärna vidare artikeln så fler kan läsa och slippa sitta ensamma på midsommar.