Helen Sjöholms gripande hyllning till Michael Nyqvist: ”Så begåvad och varm”

Hyllningarna och kondoleanserna har strömmat in från världens alla hörn efter beskedet om Michael Nyqvists bortgång. Senast i raden av tårdrypande kärleksförklaringar kommer från Helen Sjöholm som arbetade med Micke på ”Så som i Himmelen”.

”Det var en ynnest att få lära känna Micke”, skriver hon på sin Facebook.

Hela Sverige har berörts av den sorgliga nyheten att folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist lämnat jordelivet vid en ålder av 56. Han medverkade i massvis av folkkära filmer och en av de allra mest folkkära är ”Så som i Himmelen”. Där medverkade också Helen Sjöholm – som på sin Facebook uttrycker sin sorg över beskedet om Mickes bortgång.

”Igår fick jag höra att Micke Nyqvist lämnat oss och idag är jag SORGSEN. En så begåvad och varm människa”, skriver Sjöholm och fortsätter:

”Det var en ynnest att få lära känna Micke och vara nära honom under arbetet med filmen ” Så som i himlen” – alltid ödmjuk, redo för diskussioner, såg alla runt om sig. Lika nära skratt som allvar. Avväpnande”.

Hon avslutar inlägget med orden: ”Han som hade så mycket kvar att göra, ge och uppleva – Djävla Skit-Cancer!!!!!!!!! Varmaste tankar till familjen.”

Michael Nyqvist var inte bara en folkkär skådespelare, utan också en älskad medmänniska och vän. Nu gör vi som Helen Sjöholm och hedrar minnet av Micke. Dela gärna för att göra det du också.