Hennes modiga protest mot nazisterna sprids som en löpeld.

I söndags hölls en nazistdemonstration i Borlänge. Uniformerade demonstranter marscherade fram på gatorna. Då bestämde sig en kvinna för att ta ställning och protestera. Ensam ställde hon sig framför demonstranterna och höjde sin näve i luften, skriver DT.se Nu sprids bilden som en löpeld i sociala medier och kvinnan hyllas för sitt modiga agerande.

Cirka 150 nazister marscherade genom de centrala delarna av staden.
Den ensamma kvinnan trotsade demonstranterna och ställde sig med höjd näve framför de tågande deltagarna.
– Det här är ju ledargarnityret som går sakta fram mot henne och det ser ut som hennes och ledarens blickar möts, att de stirrar på varandra. När de är ganska nära varandra kommer polisen och puttar undan henne, säger David Lagerlöf, kommunikationsstrateg hos Expo, till DT.se.

Sedan bilden publicerades har den väckt stor uppmärksamhet och kvinnan har hyllats för sitt modiga ställningstagande. Enligt tidningen har vissa jämfört den med den klassiska bilden på tanten som attackerar en demonstrant för Nordiska rikspartiet 1985.
– Uppenbart är det ju en bild som berör, och det är ju något man självklart vill som fotograf. Jag antar att det är det här klassiska, en person som ställer sig i vägen för flera ganska skräckinjagande personer, att det är lite David mot Goliat, säger Lagerlöf.

Dela gärna om du vill vara med och uppmärksamma den här kvinnan!