Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Henrik Schyfferts inlägg om flyktingkatastrofen hyllas av tusentals.

Medan mängder av privatpersoner, företag och organisationer kämpar för att göra vad de kan för att hjälpa flyktingarna som flyr undan krig finns det de som hävdar att priset för att hjälpa är alldeles för högt och att Sverige inte har råd. Med anledning av detta har nu komikern Henrik Schyffert skrivit ett inlägg som på bara några timmar delats av nästan 2 000 personer och gillats av 10 000.

Henrik Schyffert menar att de flyktingar som under 2015 kostar Sverige 27 miljarder kronor om några år kommer att jobba, betala skatt och tjäna landet. Han gör därefter ett räkneexempel för att visa på hur låg kostnaden i själva verket är:

”Om några år så kommer de som flytt hela vägen hit att jobba och betala skatt och fylla i momsblanketter och då TJÄNAR Sverige massor med pengar på att vi blir fler – men just i år, så här i början, kostar det alltså 27 miljarder. Och visst låter det dyrt, men utslaget på alla vuxna invånare i Sverige blir det 319 kronor i månaden.
Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år.
Det är inte dyrt..”

Inlägget fick snabbt snurr på sociala medier och har på bara några få timmar gillats av nära 10 000 personer.

Komikern, känd från bland annat Killinggänget, har tidigare visat sitt stöd för flyktingarna och auktionerade nyligen ut en standup-show med kollegan Fredrik Lindström som drog in 550 330 kronor till Röda Korset.

Hela inlägget kan du läsa här:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Det finns människor idag som säger att Sverige inte har råd att ta emot flyktingar. Att det är för dyrt. Enligt…

Posted by Henrik Schyffert on den 16 september 2015