Herman Lindqvist i slagsmål på öppen gata – efter attacken mot hustrun

Hovexperten Herman Lindqvist, 76, hamnade i bråk mitt på gatan.
Någon försökte släpa bort hans fru – och då såg författaren rött, uppger Svensk damtidning.

Herman Lindqvist, 76, är kanske mest känd som hovexpert och dessutom var han kronprinsessan Victorias privatlärare under några år i svensk historia.

76-åringen från Bromma är sedan 2015 gift med sin Liliana Komorowska. De lever i den polska huvudstaden Warszawa.

GÖTEBORG 20160922 Författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist med hustrun Liliana Komorowska Ahmed på bokmässan som inleddes på Svenska mässan i Göteborg på torsdagen. Årets tema är yttrandefrihet. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Herman Lindqvist, som har gett ut massor av böcker om svensk historia och våra kungligheter, har varit anställd vid flera av Sveriges största redaktioner. Exempelvis TV1, Sveriges Radio, Expressen och Aftonbladet har kunnat publicera hans expertis inom historia och monarkin. Lindqvist har genom åren bland annat varit stationerad i Helsingfors, Paris, Tokyo och Madrid.

Vad många kanske framför allt förknippar honom med är förmodligen den populära TV-serien ”Hermans historia” som visades i över tio års tid på SVT.

Herman Lindqvist vid en boksignering för boken ”Bernadotte – för Sverige hela tiden” förra året. Foto: Vogler/Wikimedia commons

Numer är kronprinsessans ex-lärare alltså bosatt i Polen med sin fru samtidigt som han är krönikör för den ansedda veckotidningen Svensk damtidning. Den senaste boken han gav ut handlade just om Polen och hemlandet: ”Sverige-Polen – Tusen år av kärlek och krig”.

Herman Lindqvist i bråk i Polen

Och nyligen var Herman Lindqvist med om någonting som mer kan liknas vid det senare än det förstnämnda i Warszawa. För plötsligt försökte någon släpa bort hans fru Liliana, uppger Lindqvist för Svensk damtidning.

Enligt tidningen så var Herman och Liliana ute på stadens gator för att demonstrera mot fascister och nazister – och då ska Herman ha hamnat i slagsmål med några personer. Svensk damtidning uppger att deras krönikör ska ha slagit till dem med kameran när de försökte släpa bort med hustrun. Paret ska vara skärrade, men är oskadda.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Vi skickar alla våra tankar till Herman och Liliana, hoppas att ni är ok!

TV: Kronprinsessan Victoria genom tiderna