Hilda, 22, ofredades av man på spårvagnen – räddades av främmande tjej

Att som tjej åka hem på natten ska inte behöva innebära att man måste frukta för sitt liv varje gång, men tyvärr har det blivit verklighet för många på grund av de många händelser som inträffar i samhället idag.

När Hilda Rössle, 22, från Göteborg väntade på spårvagnen under lördagsnatten blev hon ofredad av en man. När situationen blev allt mer obehaglig och Hilda inte visste vad hon skulle göra kom en främmande tjej till undsättning. 
– Jag är så himla tacksam för det hon gjorde. Hon såg vad som var på gång, ingrep och såg till att jag kunde ta mig hem säkert. Det ska hon ha en eloge för, bara vetskapen om att jag har människor med sånt civilkurage runt om mig gör att jag känner mig lite tryggare, säger Hilda. 

Klockan närmade sig fyra på morgonen mot söndag när 22-åriga Hilda väntade på spårvagnen som skulle ta henne hem till Kortedala. Hon satt på en bänk vid hållplatsen Brunnsparken när en man närmade sig med stirrande blick. 
– Han frågade om han kunde få köpa cigg av mig, men jag sa att jag inte röker och stoppade i hörlurarna igen, säger Hilda till Aftonbladet

Facebook/Hilda Rössle

Mannen fortsatte att stirra på Hilda, vilket hon tyckte kändes obehagligt. När hon frågade om hon kunde hjälpa honom med något sa han att han gillar hur Hilda ser ut och att hon måste acceptera att män vill prata med henne. 

Hilda svarade att han måste förstå att småtjejer blir rädda av män som beter sig som honom. Det hindrade inte mannen från att besvära henne, vilkket gjorde att situationen blev allt mer obehaglig. 

Flera människor befann sig på hållplatsen men ingen gjorde något, och Hilda kände sig både utsatt och rädd. Plötsligt går en ung tjej förbi, ser situationen och ropar ”Hej Jessica!”, till Hilda. Tjejen slog sig ner brevid Hilda och låtsades att de kände varandra, sedan tog de sällskap på spårvagnen, vilket gjorde att mannen lämnade Hilda ifred för att hon hade sällskap.
– Jag är så himla tacksam för det hon gjorde. Hon såg vad som var på gång, ingrep och såg till att jag kunde ta mig hem säkert. Det ska hon ha en eloge för, bara vetskapen om att jag har människor med sånt civilkurage runt om mig gör att jag känner mig lite tryggare, säger hon till Aftonbladet. Hon fortsätter:
– Hon var min räddning. Jag vill tacka henne men kommer verkligen inte ihåg vad hon heter. Hon var nog 23–25 år, hade stort fint afro-hår och kallade mig Jessica. Jag hoppas att hon eller hennes läser detta så jag kan tacka henne ordentligt, säger hon. 

Tack vare en ung tjejs civilkurage kunde den obehagliga situationen få ett slut. Den främmande tjejen tvekade inte att rycka in och hjälpa till när hon anade oråd, dela gärna för att hylla henne, så att fler kan inspireras.