Historien om hemlösa Johnny visar varför alla människor förtjänar ett tryggt hem

Tyvärr känns det som att antalet hemlösa människor ökar, inte bara här i Sverige. Det är fler utsatta människor som ligger på gatorna och många som ber om en slant för att klara vardagen.

Hur man ställer sig till detta är förstås upp till var och en – en del skänker pengar, andra engagerar sig i organisationer medan en del gör ingenting.

Alla har sitt eget sätt att tackla detta, Johnny Servantez var en av många som försökte titta åt ett annat håll och vägra ge tiggare pengar.

Sedan såg han Johnny Rhodes.

Denna hemlösa satt utanför en loppmarknad i Indianapolis, uppenbart i  stort behov av hjälp.

Han såg inte ut som de andra hemlösa, detta var något bland det värsta Johnny har sett.

Johnny Rhodes
Facebook/JohnnyServantez

Johnny Servantez hade svårt att se exakt hur illa det var med den hemlöse mannen. Var han bara mager? Undernärd? På gränsen till svältande?

Han blev så illa berörd av vad han såg att han bröt mot alla sina egna regler som han satt upp för sig själv, han gav mannen lite pengar.

Sedan tog han en bild på mannen, som hette Johnny Rhodes, och lade upp på Facebook.

Facebook/TeamJohnnyRhodes

Johnny uppmanade alla i området att stanna till på platsen och lämna ett bidrag, mat eller pengar.

Bilden spreds som en löpeld och hamnade snart framför skärmen på sista personen man kunde föreställa sig – Johnny Rhodes egen bror.

Facebook/TeamJohnnyRhodes

Brodernm Danny Rhoades, berättar själv:

”Jag mår så jäkla illa just nu, jag kan inte ta in att han lever under dessa förhållanden och mår så dåligt”, säger Danny till tv-stationen RTV6.

Danny inte har sett sin bror på över sju år. Efter att deras mor dog två förlorade bröderna kontakten.

Facebook/TeamJohnnyRhodes

När Danny såg sin bror i detta skick visste han att han var tvungen att hjälpa till. Men Johnny hade rört sig bort från platsen där han brukade sitta.

Folk i området tänkte dock inte låta historien sluta där. En vän till familjen, Amy Renae Smith, skapade en sida där man kunde tipsa om var Johnny befann sig.

Efter mycket arbete och många om och men, kunde Johnny till slut återförenas med sin Danny.

”Han har fått två rejäla måltider, en varm dusch, ett par rena kläder, ett rum för sig själv med lugn och ro, en kingsize-säng, en tv, kylskåp, en mikrovågsugn och en Pepsi. Han är i trygg och får vila ut”, säger Amy.

Underbart att höra en historia som slutade lyckligt. Ingen förtjänar att leva sitt liv på gatan och svälta, oavsett land eller situation. 

Gilla och dela gärna vidare detta om du också tycker att alla människor förtjänar ett tryggt hem!