Hjälten Jens stoppade vinglig förare – hedras som årets trafikhjälte: ”Självklart skulle jag göra om det”

Jens såg en vinglig förare och insåg att beteendet var en fara för andra trafikanter. Till slut bestämde han sig för att följa efter.

Nu prisas han som årets trafikhjälte 2022, rapporterar TT.

Det var när Jens Martinsson från Halland var på väg hem från jobbet förra sommaren som han reagerade på att en bilist körde vingligt på vägen.

– Jag såg när hon kom åkande och reagerade när hon körde upp på en refug. Hon klarade precis vägskylten, därefter höll hon på att köra ner ett byggstaket, säger Jens.

Jens insåg snabbt att något var mycket fel och bestämde sig för att ringa polisen på en gång. Men inte bara, i stället för att låta föraren åka sin väg följde han efter.

Höll på att krocka vid flera tillfällen

Kvinnan höll på att krocka vid flera tillfällen och när hon till slut körde in i ett parkeringsgarage följe Jens och ytterligare en förare efter henne och blockerade henne så att hon inte kunde köra därifrån.

Föraren försökte smita och backade på Jens. Varpå han kliver ut ur bilen och konfronterar henne för att se om hon mår dåligt, eller om det är någonting annat.

Kvinnan i bilen insåg snart att polisen var på väg och hon försökte då att smita igen och backar in i Jens bil så den får en buckla.

– Då tyckte jag att det fick vara nog och tog mig in i kupén och stängde av bilen och tog nycklarna, berättar Jens för TT.

Prisas som årets trafikhjälte

Nu har Jens utsetts till årets trafikhjälte 2022 och prisas med ett diplom och ett kontant stipendium på 10 000 kronor.

Jens är stolt över utmärkelsen och på frågan om han skulle göra samma sak igen svarar han:

– Självklart skulle jag göra om det. Hon var så påverkad att hon kunde ha skadat eller dödat något. Det viktiga är att ingen kom till skada, säger Jens Martinsson.

Jens är verkligen en hjälte av rang. Vilken förebild!