När bilen kom knuffade hon sin vän och räddade hans liv. Nu berör 17-åringens brev miljoner när det sprids över världen.

När Rebecca Townsend gick på gymnasiet skrev hon ett brev till hennes framtida jag. Det var lista över saker hon ville uppnå i livet.

Hon skrev att hon hade tre önskningar: resa till Spanien, kyssas under bar himmel när det regnar – och rädda någons liv.

Foto: Facebook.

11011641_10204367588204808_854724571377089631_o

Hennes syster berättade för Buzzfeed att inom loppet av ett år lyckades hon uppfylla två av dem. Hon reste till Spanien, och hon kysste sin pojkvän i regnet.

Den 2 juli gick Rebecca för att kika på fyrverkier med några kompisar. När hon och hennes kompis Arne var på väg hemåt chockades de av en bil som körde rakt emot dem. Ben klarade sig – men Rebecca omkom tragiskt nog.

När Ben tillfrisknat besökte han familjen Townsend och berättade att Rebecca räddat livet på honom. Han berättade att hon knuffade iväg honom och skrek att han skulle skynda sig av vägen.

I den ofattbara sorgen efter Rebeccas död pratade familjen konstant med varandra och mindes de varma och fantastiska stunderna de haft tillsammans med Rebecca. En dag satt de i hennes rum och delade historier. Då fann de hennes brev.

Då insåg familjen att trots den hemska olyckan, så hade Rebecca varit precis så hjältemodig som hon velat vara i livet. Hennes syster säger att det var ett litet tecken på att Rebecca kunde dö med ro i själen.

Nu vill familjen sprida minnet av Rebecca på ett så positivt sätt som möjligt. ”Hon var en person full av kärlek, omtänksamhet, medkänsla och välvillighet”, säger hennes syster Victoria.

Familjen skapade ett konto på Facebook och Instagram med titeln Remembering Rebecca. De skriver: ”Hedra minnet av Rebecca genom att gå ut och göra skillnad.”

Reaktionerna har varit överväldigande. Medier över hela USA har rapporterat om händelsen, och tiotusentals personer hyllar hennes godhet, och okända personer gör allt ifrån att bjuda främlingar på gratis Yoga-lektioner till att bjuda på kaffe (bilden).

Rebecca is an inspiration to me. Her efforts to brighten the lives of others was amazing. We were going to be…

Posted by Mackenzie Kraft on den 8 juli 2015

Systern Victoria säger att all respons har varit extremt känslosamt. ”Det betyder väldigt mycket för mig att hon lever vidare i människors hjärtan”, säger hon till Buzzfeed. Hennes kusin Rachle säger att familjen vill minnas Rebecca som den fantastiska människa hon var, och att den tragiska olyckan inte ska överskugga det. ”Det bästa vi kan lära oss av den här historien är att, och det är det viktigaste av allt, är att Rebecca var fylld av kärlek och vi har alla så många möjligheter att vara kärleksfulla mot varandra.”

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna