Hon gjorde det här med mannen som skulle våldta henne. Nu belönar polisen kvinnan med en utmärkelse för hennes mod.

Bilden på en blåslagen Johnathon Holmes spreds som en löpeld i slutet av 2015. Mannen hade följt efter en 21-årig kvinna i flera kilometer och sedan attackerat henne. Enligt The Mirror slet den 35-årige Johnathon in kvinnan i ett buskage och försökte våldta henne. Men hon slog tillbaka – ordentligt. Efter att ha bitit mannen i tungan, slagit honom i magen och ansiktet tog hon fram en nyckel och högg Johnathon i nacken. Han flydde från platsen men kunde senare gripas av den brittiska polisen. Han erkände brottet och dömdes till fyra och ett halvt års fängelse, skriver brittiska Metro. Nu belönas den 21-åriga kvinnan med ett pris från den lokala polisen för sitt mod.

Polisen gav 21-åriga kvinnan från engelska South Yorkshire ett så kallat ”bravery award”. Mycket tack vare hennes mod vid brottstillfället och för att hon gett en sådan bra beskrivning av händelseförloppet, trots den minst sagt pressade situationen.

”Du visade på ett enastående stort mod under hela den här utredningen. Dina gärningar har garanterat avskräckt gärningsmannen från att fortsätta överfallet och din detaljerade beskrivning från den traumatiska händelsen ledde till gripande, fällande dom och fängelse för denna farlig brottsling”, säger polisen Scott Green enligt brittiska Metro.

”Å South Yorkshire-polisens vägnar vill vi uppmärksamma ditt mod, din osjälviskhet och för att du har bidragit till att göra den här staden säkrare för alla kvinnor”, fortsätter han.

He seriously underestimated his victim.

Posted by The Mirror on Wednesday, December 2, 2015

Bra gjort av polisen i South Yorkshire! Nu hjälps vi åt att hylla den här modiga 21-åriga kvinnan!