Hon har väntat i 100 år – här får Maj-Britt äntligen uppfylla sin dröm och stråla som vacker Lucia

Tuvehagens vårdboende i Ödåkra firade Lucia med traditionsenligt firande för femte året i rad.

100-åriga Maj-britt gjorde debut som Lucia och strålade som aldrig förr.

Luciafirandet måste vara en av våra mest älskade traditioner. Och med levande ljus, skönsång och fika är det kanske inte så konstigt.

Trots det är Lucia med sina tärnor en ganska ny tradition i Sverige.

I Sverige är Lucian en blandning av både förkristna och kristna figurer, och en tradition som även spridit sig till andra nordiska länder. Lucia, med ursprung från Sicilien i Italien, är ett helgon i den kristna traditionen.

Tuvehagens vårdboende firar lucia

Luciatåg finns i alla former och förekommer i allt från förskoleklasser till äldreboenden. Men det är inte alla som fått chansen att vara självaste Lucian för det.

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Under måndagen firade Tuvehagens vårdboende i Ödåkra lucia med traditionsenligt luciatåg. Maj-Britt Filipsson, 100 år, gjorde debut som lucia i tåget.

Enligt Ingrid Tolli, aktivitetsansvarig på Tuvehagen, är det femte året i rad som de firar med eget luciatåg.

– Vi tillfrågar alltid våra hyresgäster om de vill vara med i luciatåget och så brukar vil tillfråga vår äldste hyresgäst att vara Lucia och i år är det är det 100-åriga Maj-Britt Filipsson som får den äran, berättar Ingrid Tolli, aktivitetsansvarig på Tuvehagen för Newsner.

Hon tillägger:

– Vissa har ju aldrig fått vara Lucia tidigare så de blir så glada.

100-åriga Maj-Britt gör debut

Med sig i tåget hade Maj-Britt stjärngossen Kjell Jönsson och tomten Anja Bondesson.

”Maj-Britt gör debut i luciatåget tillsammans med två veteraner i form av stjärngossen Kjell Jönsson och tomen Anja Bondesson som varit med och lussat i flera år. 🎶🕯Vilket underbart luciatåg!”, skriver vårdboendet på Facebook.

Maj-Britt är verkligen en strålande Lucia. Dela gärna artikeln om du håller med.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);