Hon kräver en man som är snuskigt rik. Men vänta tills du ser svaret hon får… Det här gör mig så himla ledsen.

Det här får mig att undra vart världen är på väg.
Har kärlek verkligen förvandlats till en handelsvara?
Det hela började med att signaturen ”Ms Pretty” skrev ett inlägg på ett forum, där hon undrade hur hon skulle hitta en riktigt rik man.
Hon fick svar från vd:n på ett stort amerikanskt finansbolag.
Det här lämnar mig med en känsla av hopplöshet.

Så här skrev ”Ms Pretty”:
”Jag ska vara helt ärlig här.
Jag fyller 25 i år. Jag är väldigt söt, har bra stil och god smak. Jag vill gifta mig med en man som tjänar mer än 3,5 miljoner kronor om året.
Du kan kalla mig girig, men en årslön på 7 miljoner anses bara vara medelklass i New York.
Min krav är inte höga. Finns det någon på detta forum som tjänar mer än 3,5 miljoner? Är ni alla gifta?
Jag vill fråga: Vad ska jag göra för att gifta mig med personer som er?
Bland de som jag dejtat hade den med högst inkomst 1,7 miljoner om året, och det verkar som att det är min övre gräns.
Om någon ska flytta in i ett dyrt område i västra New York så är 1,7 miljoner om året inte tillräckligt.
Jag undrar ödmjukt några saker:

1) Var hänger de flesta rika ungkarlar? (Lista snälla namn och adresser på barer, restauranger och gym)
2) Vilken åldersgrupp bör jag sikta in mig på?
3) Varför ser de flesta rikas fruar alldagliga ut? Jag har träffat några tjejer som inte har utseendet och inte är intressanta, men som ändå lyckats gifta sig rikt.
4) Hur väljer ni vem som kan bli är fru, och vem som bara får vara flickvan? (mitt mål nu är att gifta mig). ”

Här nedan är svaret från Vd:n.

”Kära Ms Pretty
Jag har läst ditt inlägg med stort intresse. Gissar att det finns massor av tjejer därute som har liknande frågor. Låt mig analysera din situation som en professionell investerare.
Min årsinkomst överstiger 7 miljoner, vilket uppfyller dina krav, så jag hoppas att ingen tror att jag slösar någons tid här.
Från en affärsmans ståndpunkt är det ett dåligt beslut att gifta sig med dig. Svaret är enkelt, låt mig förklara varför.
Om vi struntar i detaljerna så är det du försöker göra ett byta mellan ”skönhet” och ”pengar”: Person A bidrar med skönhet, person B betalar för det, rätt och slätt.
Men det finns ett problem här. Din skönhet kommer att försvinna men mina pengar kommer inte att vara borta utan att det finns en god förklaring. Faktum är att min inkomst mycket väl kan öka från år till år. Men du kan inte bli sötare för varje år som går.
Om vi använder en affärsterm så har varje affär en position, likadant skulle det vara med att dejta dig.
Om värdet minskar så skulle vi sälja eftersom det skulle inte vara en bra idé att behålla det i längden – samma sak gäller äktenskapet du vill ha. Det kanske är grymt att säga, men för att göra smartare beslut så måste alla tillgångar med minskande värde säljas.
Ingen med en inkomst över 3,5 miljoner är en idiot: Vi skulle bara dejta dig, inte gifta oss med dig. Jag skulle råda dig att glömma bort tanken på att leta efter sätt för att kunna gifta dig rikt. Och förresten, du skulle lika gärna kunna se till att du blir en person som tjänar 3,5 miljoner kronor. Det har större chans att lyckas än att hitta en rik idiot.”

Jag hoppas verkligen att det är medvetet skrivet för att illustrera en poäng. Men trots det kan jag inte låta bli att undra om han inte är för elak. Vad tycker du?