Här sliter hon hem sonen i rånarluva. Nu hyllar tiotusentals föräldrar ”världens bästa mamma”.

Är det här årets mamma? Många på sociala medier hävdar det, efter att ha sett detta klippet som sprids som en löpeld över hela världen. Denna film fångades av ett lokalt tv-team och visar hur en mamma bokstavligen släpar hem hennes maskerade son från upploppen i Baltimore. Han får sig en rejäl utskällning och många hyllar hennes initiativ, bland annat polischefen.   

Det är väldigt oroligt på Baltimores gator i USA och guvernören har utlöst undantagstillstånd och utegångsförbud på kvällarna. Över 5 000 poliser från andra delar USA har kallats till staden när våldsamma, unga demonstranter gått till attack mot polisen. Det har under veckan hållits flera stora fredliga demonstrationer i Baltimore mot polisbrutalitet, men i lördags mynnade det ut i våldsamma kravaller med flera gripna.

Många undrar vad föräldrar till ungdomarna håller hus, men en mamma är uppenbarligen på plats. Ett uppmärksammat klipp visar hur en kvinna tillrättavisar en man som tros vara hennes son.

– Nu kommer du hit! Hör du vad jag säger? Nu kommer du för helvete hit! skriker hon. Filmen sprids över hela världen och flera människor och föräldrar på sociala medier skriver att hon är ”Årets mamma” och ”Vi behöver fler sådana här mammor”.

Baltimore polischef, Anthony Batts, nämnde också scenen under en presskonferens.

enhanced-buzz-9347-1430216996-7

”Jag önskar att jag hade fler föräldrar skulle tagit hand om sina barn i kväll”, förklarade han.

Kvinnan och den unge mannens namn är fortfarande okänt.

Publicerad av Newsner, gilla gärna