Hotell erbjuder gratis boende och mat för riskgrupper: ”Det viktigaste är att ställa upp för varann”

Coronautbrottet påverkar många led i samhället negativt. Många hotellkedjor och restauranger har tvingats varsla personal eller till och med stänga igen sin verksamhet tillfälligt, och äldre personer uppmanas hålla sig inne på obestämd tid.

På Hotell Villan har man valt att tänka annorlunda, och ställa upp för folk i kris istället för att vidta ekonomiska åtgärder.

Hotell låter riskgrupper bo gratis

Istället för att låta rummen stå tomma erbjuder hotellet folk i riskgruppen att bo där kostnadsfritt.

– Vi kanske förlorar ekonomiskt, men vi vinner i kärlek, säger Shalian Rabky, hotellägare till Aftonbladet.

Från och med i tisdags håller hotellet i Göteborg öppet för riskgrupper istället för att stänga igen. På så sätt hjälper de utsatta, som inte behöver oroa sig över att bli smittade, och samtidigt kan få gratis mat. Men inte bara det. Personalen erbjuder även sina gäster att gå ut och handla förnödenheter de behöver, så att de inte ska behöva gå ut.

Struntar i att de förlorar pengar

Att hotellets åtgärd kommer att kosta dem mycket pengar är ägaren Shalian Rabky fullt medveten om, men att det är värt det tvekar hon inte en sekund på.

– Det viktigaste är att ställa upp för varandra, och det kan vi med stolthet säga att vi gör, säger Shalian till Aftonbladet.

Det är få som skulle göra något såhär medmänskligt och riskera förlora massa pengar. Dela gärna för att hylla och uppmärksamma dessa hotellägare.