Hovet bekräftar: Så firar prins Daniel sin födelsedag – stora skillnaden mot Victoria

FOTO: Instagram/Kungahuset

Allt sedan prins Daniel introducerades för svenska folket sommaren 2002 har han kommit att bli en av de mest populära medlemmarna i kungafamiljen. Under åren har han visat ett enormt engagemang för barns hälsa och även donationsregistret.

Det senare har en särskild relation till. För tio år sen var han själv tvungen att genomgå en njurtransplantation.

– Det är lite djävulskt med njursjukdom. Att det smyger sig på en så att man tänker inte på det. Men när man får ett nytt organ blir det som att man är tjugo år yngre, har prins Daniel tidigare berättat.

Prinsen kan tacka sin pappa, som valde att donera en njure till sonen. Idag kan prinsen leva ett liv som alla andra, och på söndagen fyllde han 46 år.

Det ska självklart firas, men till skillnad från kronprinsessan Victorias födelsedagar blir det ett mindre firande.

Victorias födelsedagar tillbringas som bekant på Öland där det varje år arrangeras Victoriadagen. När prinsen får bestämma tillbringas dock födelsedagen hemma på Haga slott, tillsammans med Victoria och barnen Estelle och Oscar.

– Kronprinsessfamiljen firar tillsammans med familjen där hemma. Dagen firas helt privat. Det blir ett traditionellt firande av prins Daniel, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till Expressen.

Nu skickar vi ett stort grattis till prins Daniel på hans födelsedag! Hoppas du får en underbar dag tillsammans med din familj.

Dela gärna för att gratulera vår fantastiske prins.

Exit mobile version